Belediye Başkanlarından Sonra Sıra Bürokraside İddiası

AK Parti belediye başkanlıkları ile değişimin zaman kaybedilmeden gerçekleştirilmesini amaçlarken hemen ardından da bürokraside kapsamlı bir değişimin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağan koşullarda Mart 2019’daki yerel seçimler, kasımdaki Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimine kadar, belediye başkanlıklarının yanı sıra bürokraside de kapsamlı bir değişim ve yenilenme hareketini hayata geçirecek.

KURUMLARA VE BAKANLIKLARA TALİMAT

Erken seçim öngörülmüyor ama koşulların bunu zorlaması da göz ardı edilmiyor. Özü itibarıyla AK Parti, yerel yönetimlerden devlet bürokrasisine kadar 2019’a her kademenin hazırlanması için bir projeksiyon ortaya koymaya çalışıyor. Kurumların yeniden yapılandırılması da dahil, devlete bürokrasisinde acil ve gerekli olanlar dışında bakanlıklardan gelen atama kararnameleri, talepler bekletiliyor. Mutabakat veya ön onayı alınmayan hiçbir kararnamenin gönderilmemesi konusunda kurumlara ve bakanlıklara talimatlar verildi.

TEMEL KRİTER UYUM

Değişim/ dönüşüm süreci öyle uzun zaman aralığına yayılmayacak. Bir an önce istifası istenen belediye başkanlarının, dava bilinciyle hareket edip görevi bırakmaları ve hemen ardından devletin tepe bürokrasisindeki kapsamlı değişimin yapılması planlanıyor. Bu arada kurumlardaki yeniden yapılandırma çalışmasının altyapısı da hazırlanıyor. Yeni dönemin temel kriteri uyum...

AK Parti teşkilatlarında en alt kademelerden başlayarak il başkanı - belediye başkanı - milletvekili uyumu, bakanlıklar arasında uyum, Cumhurbaşkanlığı-hükümet uyumu, bürokraside uyum, politikalarda uyum... Yeni sisteme uyumsuzluk gösteren, icraatlarıyla halkın tepkisini çeken, kişisel network’larıyla öne çıkan, kendi çıkarlarını ve ikbalini vatandaşın çıkarlarının önünde gören, partinin ilkeleriyle ters düşenlerin bu süreçte elimine olacağı iddia ediliyor.

HABERTÜRK

21 Eki 2017 - 09:37 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.