Baydemir: Sandığa gittiğimizde barış diyeceğiz

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir yurttaşlarla buluşmada 'Ya bu zulme teslim olacağız yada elimizde bir oyumuz var sandığa gittiğimizde barış diyeceğiz”

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir 1 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice mahallesi yaşayanlarını ve seçim bürosunu ziyaret eden Osman Baydemir’e HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, Eyyübiye İlçe Başkan vekili CelilSorucu ile birlikte birçok partili eşlik etti.
Yoğun bir ilgi ile mahalle girişinde karşılanan Baydemir burada vatandaşlara barışın gelmesi, zulmün sona ermesi ve çocukların savaşın olmadığı bir dünyada yaşaması için herkesin vicdanıyla hareket etmesini istedi.
Yenice mahallesi yaşayanları ise sık sık destek olacaklarının sözlerini verdiler. Mahalleliler, savaşın sona ermesi için desteklerini arttıracaklarını belittiler. Baydemir şunları dile getirdi: “1 Kasım seçimleri bu halk için bir zulümdür. 7 Haziran'da halk sandık başına giderek seçimini yaptı. HDP’ye oy veren, vermeyen herkesten Allah razı olsun. Bu seçimi reddettiler, HDP’yi baraj altında bırakmak için seçimi tekrarlama yoluna gittiler.”
Osman Baydemir seçimlerden sonra binlerce insanın öldüğünü belirterek açıklamasına şöyle devam etti: “Şu ana kadar 1000’e yakın asker, polis, gerilla, sivil öldü. Allah’ın bu zulmü zalimin yanına bırakması mümkün değildir. Seçimlerden önce ‘HDP barajı aşarsa çözüm sürecinin filmi çekerler’ dediler. Ya bu zulme teslim olacağız yada elimizde bir oyumuz var sandığa gittiğimizde barış diyeceğiz.”

#

17 Eki 2015 - 21:21 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.