Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'ı Genel Merkez

CHP

Lideri Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. OHAL uygulamasıyla ilgili Bakanlar Kurulunca yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ve endişelerimizi Sayın Başbakan'a aktardık" derken, Başbakan Yıldırım "OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin detayları hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetleri, düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SON DERECE VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'ı Genel Merkez girişinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü. İki lider, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi önünde ortak açıklama yaptı.CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a OHAL uygulamasıyla ilgili düşüncelerini ve endişelerini aktardığını belirterek, "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. OHAL uygulamasıyla ilgili Bakanlar Kurulunca yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ve endişelerimizi Sayın Başbakan'a aktardık. Sayın Başbakan not ettiler. Sanıyorum önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: GÖRÜŞMELERİMİZ BU ÇERÇEVEDE DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu'nun hassasiyetlerinin dikkate alınacağını vurgulayarak, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin detayları hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetleri, düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle olağanüstü hale sebep olan şartların ortadan kaldırılması, ülkemizde darbe girişimlerinin asla ve asla yakında bir tehdit olmaktan çıkarılması; bu konuda ortak bir iradenin dünden bugün itibariyle daha fazla olduğunu görmekten memnuniyet duydum" diye konuştu.

"BU KONUYU GÜNDEME GETİRECEĞİZ"

İki lider, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da kabul etti. Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı'mızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada bu konuda iki şekilde gündeme gelmişti. Bir, kapsamlı yeni bir Anayasa'nın yapılması, bu çalışmaların yine siyasi partilerin bir araya gelerek devam ettirmesi yönünde bir prensip ve görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bir de acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan ve yine partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmişti. Bu konuyu bugün ele aldık Sayın Genel Başkan'la ve biraz sonra da MHP'yi ziyaretimizde yine bu konuyu gündeme getireceğiz. Burada gerek AK Parti olarak biz gerek CHP gerekse MHP, birer arkadaşı görevlendirecek. Onlar kapsamı, sayısı hakkında bir çalışma yapıp genel başkanlara rapor edecekler"

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİREN BİR KONUDUR"

Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasıyla ilgili yöneltilen bir soru için Başbakan Yıldırım, "Bu konuda Sayın Genel Başkan'ın zaten kamuoyuna yansıyan beyanatları var. Kaldı ki bu konu Anayasa değişikliği gerektiren bir konudur" dedi.

01 Ağu 2016 - 15:29 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.