"Barış Planı" Hazırlayan HDP’den "İttifak" Çağrısı

6-7 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirdiği Meclis Grubu ve MYK toplantısında 'Barış Planı ve Yol Haritası” oluşturma kararı alan HDP bu

6-7 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirdiği Meclis Grubu ve MYK toplantısında “Barış Planı ve Yol Haritası” oluşturma kararı alan HDP,bu planı Mayıs ayı içerisinde il eşbaşkanları, Parti Meclisi ve 20 Mayıs’taki büyük kongreye sunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “ölüm olmadan istişareyle bir mücadele hattının ortaya konulması gerektiğini” belirterek, “Savaşı istemeyen, çoğulcu kimliğiyle, eşitlik, özgürlük isteyen herkese ittifak çağrısında bulunuyoruz. Gelin umutlarımızı birleştirelim” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, partinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı ardından düzenlediği basın açıklamasında, partinin Meclis Grubu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle İstanbul’da 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdikleri toplantının sonuçlarını açıkladı.

Basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri de değerlendiren Baydemir,çatışmasız bir süreç için herkese görev düştüğünü ve HDP olarak kendilerinin bu sorumluluktan kaçmayacaklarını belirtti.

Baydemir, 20 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olağanüstü kongrenin yasal bir zorunluluktan kaynaklandığını ve henüz bir aday belirlenmediğini de söylerken, bir ‘barış planı ve yol haritası’ hazırladıklarınıve bunu10 Mayıs’ta HDP il eşbaşkanları, 13 Mayıs’ta PM toplantısı ve 20 Mayıs’ta yapılacak olan mecburi kongreye sunacaklarını ve nihai şeklini vereceklerini söyledi.

09 May 2017 - 10:13 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.