Bakanlar Kurulu Toplandı

Bakanlar Kurulu'nun gündeminde Katar krizi Rakka operasyonu ekonomi ve terörle mücadele olacak.

Bakanlar Kurulu, BaşbakanBinali Yıldırımbaşkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı, saat 12.30'da başladı.

GÜNDEM MADDELERİ

Toplantıda, terörle mücadele başta olmak üzere sınır güvenliği ele alınacak. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı olan ve Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi ile donatılan Şehit Çoban Karakolu'na gitmişti. Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi'nin örnek karakolu, Suriye sınırının sıfır noktasında bulunuyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Işık'ın Bakanlar Kurulu üyelerine bölgedeki temasları sonrası bilgilendirme yapması bekleniyor.

KATARKRİZİ

Bazı ülkelerin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesi sonrası gelinen nokta da masada olacak. Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşmalar gereği, Türk askeri Doha'da bulunan El Rayyan Üssü'ne konuşlanmıştı. Katar'a karşı sergilenen tutum ve Türkiye'nin bu konudaki tavrının detaylarının da toplantıda ele alınacağı belirtiliyor.

RAKKA OPERASYONU

2 Haziran gecesi başlayan Rakka operasyonunun da toplantıda ele alınması bekleniyor. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde Türkiye'ye yapmıştı. Rakka operasyonunda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin uyguladığı yöntemi tasvip etmediğini belirtmişti. Süreç, Türkiye tarafından yakından takip ediliyor ve gerekli tedbirler bu kapsamda alınıyor.

EKONOMİ

Ekonomi başlığı altında ele alınacak alt başlıklar arasında ise, gençlere istihdamı öngören paket, kıdem tazminatı ve 180 günlük eylem planı bulunuyor. Genç işsizliğin önüne geçecek bir istihdam eylem planının ay sonuna kadar hazırlanması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor, bu kapsamda sürdürülen hazırlıklar da devam ediyor. Büyüme oranlarında da dikkat çekici bir gelişme yaşandı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı oranlara göre Türkiye 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü, 2017 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 4.4 oldu.

Hükümet, 180 günlük bir eylem planını da ilgili bakanlıklarla hazırlıyor. Bakanlar, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Gelinen aşama ve son detayların da bugünkü toplantıda ele alınması bekleniyor.

12 Haz 2017 - 14:25 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.