Avukatı da FETÖ’den Gözaltında

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik FETÖ'den gözaltına alındı. Çelik Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinde veya

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Etrafı FETÖ üyeleri ve aklıyla kuşatılan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Bylock’çu Fatih Gürsul’dan sonra, avukatı Celal Çelik de FETÖ soruşturmasında şüpheli oldu. Kaset kumpasıyla CHP koltuğuna oturtulan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapan Celal Çelik hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

PARTİDE FAAL GÖREVLİ

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan eski hakim Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’daki adresinde gözaltına alındı. Çelik’in FETÖ’nün kamuoyunu etkilemeye yönelik örgütsel tavırlarına destek verdiği belirlendi. Şüphelinin sorgulanmak üzere İstanbul’a getirileceği öğrenildi.

Avukat Celal Çelik
ŞEHİT AİLESİNE SUÇ DUYURUSUNUN ALTINDA O VAR

Şüpheli avukat Celal Çelik’in ismi son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun’da Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’ın cenazesine gönderilen CHP çelenkleri şehit yakınları tarafından istenmeyip boş bir bahçeye atılınca, Kılıçdaroğlu adına Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şehit yakınları hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla duyulmuştu.

TASFİYE BAŞLADI AVUKAT OLDU

Gözaltına alınan Çelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğu belirlenirken, 1999 yılında hakim olan Çelik, 2001 yılında Isparta Hakimi olarak atandı. Kırıkkale Çerkeş ve Yargıtay Tetkik Hakimi olarak görev yapan Çelik, 2011’de hakimlikten istifa etti. Çelik, kendi özgeçmişinde “Hakimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliği’nin ve sayın genel başkanın avukatlığını üstlenmiştir” ifadelerini kullanıyor. 

Düzgün bir avukat!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik’in, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin, “Hayatım boyunca hep demokrasiyi, insan haklarını savundum. Hayatım boyunca elimde bilgi ve belge olmadan hiç kimseyi suçlamadım. Ama bugün yapılanlar demokrasi adına yüz karası şeyler. FETÖ ile mücadele adı altında yapılan mücadele sadece ve sadece FETÖ’ye destek mücadelesidir. Bir avukat, düzgün bir avukat, Yargıtay’da FETÖ’nün egemen olduğu günlerde istifa etmek zorunda kalan bir avukat. FETÖ’nün oradaki egemenliğine isyan edip istifa eden bir insan. Akıl tutulması var, ne diyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

TIR ihanetiyle ilişkili

Gözaltına alınan Celal Çelik’in ardından gözler CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başdanışmanı Fatih Gürsul, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması Bylock kullanıcısı olduğu ortaya çıkmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gürsul’un ayrıca MİT TIR’larının durdurulmasını sevk ve idare eden sivil imamlardan ‘Cemil’ kod Süleyman Gürbüz, FETÖ’nün siyaset ve medya imamı Ahmet Hamdi Parlak’ın yer aldığı 3 kişilik özel ‘GM’ (Genel Müdürler) adlı Bylock grubunda yer aldığı belirlenmişti.

Çevresini kuşattılar

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ilişkisi bununla da sınırlı kalmıyor. Kılıçdaroğlu’nun bir dönem danışmanlığını yapan Murat Aksoy da FETÖ’nün medya yapılanması davasının sanıklarından sadece biri. Hakkında “Darbe girişimi” soruşturmasında da iki kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. 1 Kasım 2015’teki genel seçim sonrasında Halk TV’de, “Darbe seçeneği konuşuluyor” ifadelerini kullanmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclisi’ne anahtar listeye koyarak aday gösterdiği ancak delegelerin seçmediği Prof. İştar Gözaydın da FETÖ’den gözaltına alınıp tutuklanmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi’ne servis etmekten 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

FETÖ’nün YARSAV’ına 17 bin lira bağış!

Celal Çelik’in, FETÖ’nün arka bahçesine dönüşen YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) ile de yakın ilişkide olduğu ortaya çıktı. KHK ile kapatılan YARSAV’ın eski Başkanı Murat Arslan hakkında iddianamede Çelik’in YARSAV’ın hesabına 17 bin lira para yatırdığı tespit edildi. Söz konusu transferin 24 Eylül 2014’te yapıldığı belirlendi. Yargıtay’daki tetkik hakimliği görevinden 24 Ekim 2011’de istifa ettiği belirtilen Çelik’in, söz konusu transfere ilişkin “alkolün etkisiyle” para yardımı yapmayı kabul ettiği beyanı da iddianamede yer alıyor. İddianamede, tanık olarak ifadesine başvurulan Çelik, şu beyanda bulunuyor: “Murat Arslan derneğin mali olarak çok zor durumda olduğunu söyleyerek benden espriyle karışık yardım etmiyorsun diyerek takıldı. Ben de alkolün etkisiyle, ‘Tamam 20 bin veririm’ demişim. Ertesi gün kendime geldiğimde ne yaptım diaye düşündüm ancak verdiğim sözü de çiğnememek için banka hesabımda bulunan 17 bin lirayı YARSAV’ın dernek hesabına bağış olarak yatırdım.”

Hakaretler yağdırmış

Celal Çelik, sosyal medya hesaplarından da FETÖ jargonuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretler yağdırdığı belirlendi.

HABER MERKEZİ

16 Eyl 2017 - 08:23 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.