Askere Gitmek İsteyen Suriyelilere Erdoğan’dan Cevap

Suriyeli sığınmacıların Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için askerlik şubesinin önünde toplanmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Savaş

cemal H.
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin DalıHarekatı'na destek amacıyla 10 ilde gönüllüaskerlik müracaatında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti grubunda yaptığı konuşmada bu konuya değinmeden geçemedi.

"SAVAŞ BÖLGESİNE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİDEMEZSİN"

Suriyeli mültecilere anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Ülkemizedeki Suriyeli kardeşlerimizin askerlik şubelerine müracaat edip bölgeye gitmek için başvurduklarını da biliyorum. Ancak savaş bölgesine elini kolunu sallayarak gitmek mümkün değil. Bunun için eğitim lazım, lojistik lazım, planlama lazım. Suriyeli kardeşimizin de askerlik şubelerine başvurularını bir kararlılık ifadesi olarak görüyor ve hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Askerlik için müracaat eden Suriyeliler böyle görüntülenmişti;

HABERLERCOM

31 Oca 2018 - 07:48 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.