Anayasa Değişiklik Teklifi Meclis'ten Geçti, Kılıçdaroğlu Parti Grubunu Topladı

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği oylamalarının tamamlanmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifinin kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Parlamentokendi tarihine ihanet etmiştir, milletimiz bu hatayı düzeltecektir. Parlamentoda oynanan oyunu milletimizin bozacağına yürekten inanıyorum. TBMM'de yapılan hatayı milletimiz düzeltecektir. 200 yıllık demokrasi mücadelesi geriye döndürülemez." dedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu,AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından partisinin TBMM Grubunu topladı. Açık ve net bir şekilde "tarafsız bircumhurbaşkanı" istediklerini vurgulayanKılıçdaroğlu, "Taraflı bir cumhurbaşkanının bu ülkeye getirebileceği hiçbir hayır yoktur. Kendi ülkemizdehuzuriçinde yaşamak istiyoruz. Çatışmadanuzakdurmak istiyoruz. O açıdan mücadelemizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

CAMİYE DE KIŞLAYA DA ADLİYEYE DESİYASETGİRMESİN İSTİYORUZ

Bütün CHP milletvekillerinin sokak sokak, cadde cadde, kahve kahve, fabrika fabrika gezerek gerçekleri millete anlatmasını isteyenKılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu soruyu sorun önce sevgili vatandaşlarımıza; 'Siz taraflı bircumhurbaşkanımı istiyorsunuz, yoksa tarafsız bircumhurbaşkanımı istiyorsunuz? Siz camiye, kışlaya, adliyeyesiyasetgirsin mi istiyorsunuz, girmesin mi istiyorsunuz?' Biz camiye de kışlaya da adliyeye desiyasetgirmesin istiyoruz.Cumhurbaşkanıdevletin sigortası olsun ve tarafsız olsun istiyoruz. Eğer siz buna 'evet' diyorsanız referandumda bu önünüze gelecek, hep birlikte buna 'hayır' diyeceğiz.

BU OLAY SADECE CHP'NİN SORUNU DEĞİLDİR

Türkiye'nin hayrı için, çocuklarımızın geleceği için, vatanımız, milletimiz için buna 'hayır' demek zorundayız ve anlatmak zorundayız. Bu olay sadece CHP'nin sorunu değildir. Bu sorunun işçinin sorunudur, memurun sorunudur, emeklinin sorunudur, ev kadınının sorunudur, üniversitede hoca olanın sorunudur, ilköğretimde öğretmen olanın sorunudur. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte halkımıza anlatacağız."

BİZ HAKLIYIZ

Kılıçdaroğlu, çağrısının bütün vatandaşlara olduğunu dile getirdi. Her kesimden insana seslenenKılıçdaroğlu, "Demokrat olanlar, kendisini liberal, milliyetçi, Atatürkçü, ülkücü olarak görenler, akademisyenler, doktorlar, çiftçiler, memurlar, emekliler hep birlikte vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkalım. Hep birlikte bu güzel ülkedehuzuriçinde, insan gibi yaşayalım, düşüncelerimizi rahatlıkla ifade edelim. Bizim mücadelemiz haklı bir mücadeledir, bizim mücadelemiz demokrasi, Cumhuriyet,hürriyet, özgürlük mücadelesidir, bizim gibi düşünmeyenlere saygı gösterme mücadelesidir. O nedenle biz haklıyız." diye konuştu.

"Parlamentoda oynanan oyunu milletimizin bozacağına yürekten inanıyorum. TBMM'de yapılan hatayı milletimiz düzeltecektir. 200 yıllık demokrasi mücadelesi geriye döndürülemez." ifadelerini kullananKılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine ilişkin birinci bölümün Mecliste değişikliğin ne getirdiğini bilmeyen milletvekillerinin oylarıyla tamamlandığını öne sürdü.

MÜCADELEMİZ HAYIRLI OLSUN

CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Her davamızda haklıyız, her söylediğimizde haklıyız. Bir Allah'ınkuluçıkıp, iktidar tarafından, 'Şu söylediğiniz yanlış' diyemiyor. Diyemez de zaten çünkü biz sadece kendimizi değil, bu ülkenin bütün insanlarını,Türkiye'yi savunuyoruz ve onların çıkarlarını savunuyoruz.TürkiyeBüyük Millet Meclisinde yapılan bu hatayı milletimiz kesinlikle düzeltecektir. Milli Kurtuluş Savaşı'nı beraber verdik, şimdi demokraside milli kurtuluş savaşını vereceğiz, özgürlükte bu kurtuluş savaşını hep birlikte vereceğiz. Tarafsız bircumhurbaşkanıoluncaya kadar, milletin iradesi parlamentoya sağlıklı yansıyıncaya kadar. Her vatandaşınhuzuriçinde düşüncesini açıklayıncaya kadar, yasakların olmadığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği birTürkiye'yi ayağa kaldırıncaya kadar. Hepimizin mücadelesi önemlidir. Ülkemize karşı, çocuklarımıza, vatanımıza, Cumhuriyetimize, birliğimize karşı bu mücadelemizi yapacağız. Mücadelemiz hayırlı olsun."

21 Oca 2017 - 08:20 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.