Almanya'dan Baykal'a İzin! 'Referendumda Hayır' Toplantısı Yapacak

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Almanya CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın 'Referandumda Hayır' kampanyası yapmasına izin

Alman hükümeti CHPAntalyaMilletvekili Deniz Baykal'ın Filderstadt'ta 'Referendumda Hayır' konulu toplantı yapmasına izin verdi.

Türk hükümeti tarafından yapılan çalışmalara her fırsatta engel olan Alman hükümeti, 'Hayır' kampanyası yürüten CHP'ye çalışmasında destek oldu.

BAKANLARA İZİN YOK

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan AlmanhükümetCHP eski Genel Başkanı ve partininAntalyamilletvekiliDeniz Baykal'ınAlmanya'da yapacağı 'Hayır' kampanyasına izin verdi. CHP BirlikleriAlmanyaSözcüsüKazım Kaya'nın daveti üzerineAlmanya'ya gidecek olan Baykal,Stuttgartyakınlarındaki Filderstadt'ta 'Referendumda Hayır' konulu toplantıda konuşacağı belirtildi. Alman hükümeti Filderstadt'ta 5 Mart Pazar günü Baykal'ın yapılacağı toplanın yapılması için bir engel görmedi.

BOZDAĞ'IN PROGRAMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Almanya'da yetkililer, "Çok kalabalık olabilir" gerekçesiyle AdaletBakanı Bozdağ'ın programını iptal etmişti.Türkiye,Almanya'nın kararına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Almanya'ya tepki göstererek, "Almanyapatron değil, gereken cevabı veririz" demişti.AlmanyaBaşbakanıAngela Merkelise konuyla ilgili, "Almanya'da kararları yerel yönetimler alır" şeklinde komik bir savunma yapmıştı.

04 Mar 2017 - 11:21 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.