Akşener ve Kılıçdaroğlu Bir Araya Geldi

Millet İttifakı'ndaki partilerin liderlerine parlamenter sisteme dönüş için yol haritası belirlemek üzere toplantı çağrısı yapan İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta, 24 Haziran sonrası parlamenter sisteme dönüşle ilgili yol haritasını belirlemek için ittifak yaptıkları muhalefet partisi liderlerine toplantı çağrısı yapmıştı.

İLK GÖRÜŞME KILIÇDAROĞLU İLE

Akşener'in yaptığı çağrı sonrası ilk görüşme bugün gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırladı.

Meral Akşener, görüşme sonrası yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin alınması durumunda parlamenter sisteme dönüş takviminin konuşulduğunu belirterek "Parlamenter sisteme nasıl dönüleceğini, izlenecek yolun belirlenmesi için sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük. Cumhurbaşkanlığı alındıktan sonra, parlamentoda çoğunluk sağlanınca, ki öyle görünüyor. Parlamenter sisteme dönüşle ilgili çalışmaların başlatılması hakkında bir önerim oldu. Sayın Temel Karamollaoğlu’na da ilettim. Şimdi de Millet İttifakı’nın liderleri olarak Kılıçdaroğlu ile değerlendirmeler yaptık" dedi.

"BİZİM AÇIMIZDAN BÜYÜK BİR ÖNERİYDİ"

Kılıçdaroğlu ise, seçim çalışmalarının sorunsuz ve başarıyla yürüdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum. Bütün engellemelere, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve Meclis’i daha güçlü kılmak anlayışıyla yola çıktı. Vatandaşımız bizden şunu bekliyor, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, cumhurbaşkanlığı seçimini aldınız. Bizim açımızdan büyük bir öneriydi bu. Birlikte yerine getireceğiz, birlikte parlamenter sistemi nasıl güçlendireceğimizi, Türkiye’nin önündeki engelleri nasıl kaldıracağımızı, tüm hukuksal sistemi darbe hukukundan nasıl ayıracağımızı konuştuk. Sayın genel başkana bir kez daha teşekkür ediyorum."

MYNET

04 Haz 2018 - 13:39 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.