AK Partili Ozan Erdem istifa etti

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in tartışma yaratan sözlerinin ardından istifa etti.

AK PartiManisaİl Başkan YardımcısıOzan Erdem’in, Soma’da katıldığı bir toplantıda “Referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın” sözleri, parti teşkilatında tepki topladı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığının da soruşturma başlattığı Erdem istifa etti.

Erdem’in “iç savaş” sözleri,

CHP

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından

TBMM

’ye taşındı. Biçer, “

AKP

İl Başkan Yardımcısı halkı tehdit ederek baskı kurmaya çalışarak eylem yapma çabasında” diye konuştu.

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, “Olayı öğrenir öğrenmez, Manisa İl Başkanı’mızı aradım ve bu il başkan yardımcısının istifasını almasını istedim” dedi. Ataş, şöyle konuştu:

"Bizim felsefemizle asla bağdaşmayan böyle bir görüşü ifade eden bir kişinin partimizin yetkili organlarında yeri olamaz. İl başkanımızdan bu kişiden hemen konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmasını istedim. Çünkü bu maksadını ve haddini aşan, bizim asla tasvip edemeyeceğimiz bir görüştür. Anlaşılıyor ki bu arkadaşımız hislerine kapılmış, böyle bir açıklama yapmış. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil."

Mustafa Ataş, Twitter hesabından da “Politikalarımızla bağdaşmayan açıklamada bulunan Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erdem’in istifası istenmiştir” ifadesini paylaştı.

Kurtulmuş: 'Hayır diyenler teröristtir' anlamına gelmiyorBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu kampanya süresince 'evet' diyenler de 'hayır' diyenler de olacak. PKK'nın üst düzey yöneticilerinin 'hayır' çıkması için görüşlerini açıkladığını görüyoruz. FETÖ'nün içinde 'hayır' çıkması için gayret gösterenler olduğunu biliyoruz. Bütün 'hayır' diyenler terörist algısı çıkarmak başka bir şey. Türkiye'de milletin düşmanı olan unsurların sistematik olarak 'hayır'a destek verdikleridir. Terör unsurlarının 'hayır'a destek vermeleri, 'Hayır diyenler teröristtir' anlamına gelmiyor" demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Erdem hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan açıklamada, "15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in 'Bu referandum oylamasında yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

CHP'DEN ELEŞTİRİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in referandum sürecine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Bu bir kişinin tek başına sosyal medyada yaptığı bir paylaşım ya da kendi görüşünü ifade etmesinden daha öte bir şeydir. Tavır kişisel değil kurumsaldır." dedi.

İSTİFA ETTİ


Erdem'in tepkilerin ardından bugün istifa ettiği bildirildi.

16 Şub 2017 - 14:51 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.