AK Parti MYK'sında Şok İtiraf!

Abdülkadir Selvi AK Parti MYK'sında Erdoğan'a yerel seçimlerde oylarının düştüğünü bu sonuçların Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti

MYK

'sinde Erdoğan ile AK Parti'li Genel Başkan Yardımcısı arasında geçen diyaloğu köşesine taşıdı... Selvi o Genel Başkan Yardımcısının ismini vermedi ancak, Erdoğan'a yerel seçimlerde AK Parti'nin oylarının düştüğünü, bu sonuçların Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyeceğini söylediğini öne sürdü.

"OYUMUZ DÜŞÜK ÇIKIYOR"

Erdoğan'ın ise "erken seçim yok" yanıtını verdiğini yazdı.İşte Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin o yazısından ilgili bölüm;"Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarından duyduğu rahatsızlığı, ”Nereden çıkıyor bu erken seçim tartışmaları” diye ortaya döküyor.Bir genel başkan yardımcısı, ”Genel seçimlere göre yerel seçimlerde oyumuz daha düşük çıkıyor. Yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimine olumsuz etkisi olabilir” diyor.

Bunun üzerine Erdoğan, ”Aynı kanaatte değilim. Erken seçim yok. Yerel seçimlerde çok çalışacağız. Oyumuzu yükselteceğiz” diye karşılık veriyor.Bu diyalog 5 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında yaşanıyor. Ama devamı var. Erdoğan erken seçim hesaplarında şimdiye kadar hiç dikkate alınmayan ama çok önemli olan bir noktayı gündeme getiriyor.

"SEÇİMLERİ NİYE ÖNE ALALIM..."

Erken seçim konusunun konuşulduğu MYK toplantısında, ”Benim görev sürem ne zaman doluyor?” diye soruyor. MYK üyeleri beklenmedik bu soru karşısında, ”2019’da” karşılığını veriyor. Erdoğan, ”Ee o zaman” anlamında başını sallıyor. “Niye öne alalım o zaman?” diye soruyor."

HÜRRİYET

12 Mar 2018 - 12:25 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.