Ak Parti'li Eski Milletvekili FETÖ'den Gözaltına Alındı

Ahmet Tevfik Uzun 24. dönem AK Parti Mersin Milletvekili olarak görev yapıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/

PDY

) yönelik soruşturma kapsamında 24. dönemMersinMilletvekili Ahmet Tevfik Uzun gözaltına alındı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in edindiği bilgilere göre; Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 24. DönemAK PartiMersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun "terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla gözaltına evinde gözaltına alındı.

Eczacılık yapan Uzun, AK Parti kurulduğu günden bu yana partinin farklı kademelerinde görev almıştı. 2004'de Mersin İl Genel Meclis üyeliğine seçilen uzun 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Tarsus Belediye Başkan adayı oldu ancak kazanamadı. 2011 genel seçimlerinde Zafer Çağlayan'ın ardından 2. sıra milletvekili adayı olarak listelere giren Uzun, 2011-2014 yılları arasında AK Parti'den Mersin milletvekilliği yaptı. TBMM İçişleri Komisyonu'nda da görev alan Uzun'un dört çocuğu bulunuyor.

AHMET TEVFİK UZUN KİMDİR?

Ahmet Tevfik Uzun 15 Haziran 1968'te Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Ayşe'dir.

Eczacı'dır veİstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirmiştir. Bir süre boyunca serbest eczacı olarak çalışan Ahmet Tevfik Uzun, aynı zamanda bir dönem Mersin İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yapmıştır. Orta düzeyde İngilizce bilen Uzun, evli ve 4 çocuk babasıdır.

08 May 2017 - 14:19 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.