AK Parti Kongresinde ‘FETÖ’ İddiası Ortalığı Karıştırdı

AK Parti'nin Adana'daki kongresine FETÖ iddiaları damga vurdu. Yüreğir ilçesinde düzenlenen kongrede bir grup AK Partili mevcut başkana tepki göstererek

Adana’nın Yüreğir ilçesi düzenlenen AK Partikongresinde ortalık bir anda karıştı. Tansiyonun yükselmesine neden olan kişiyse Yüksek Seçim Kurulu görevlisi oldu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile milletvekillerinin de katıldığı kongrede oy kullanılmaya geçileceği sırada iddiaya göre Mustafa Çiçek başkanlığa liste çıkarıp aday olmak istedi.

DİVAN KABUL ETMEDİ

Divan Kurulu ve AK Parti Genel Merkezi ise çeşitli gerekçelerle Çiçek'in adaylığını kabul etmedi. Bunun üzerine Çiçek ve yanındakiler taşkınlık çıkardı.

“FETÖ’CÜ BAŞKAN İSTEMİYORUZ”

Mevcut ilçe başkanı Ahmet Çözer’in, FETÖ’yle bağlantılı olduğu ileri sürülen Nizam-Der üyesi olduğu belirtildi. Delegelerden bazıları YSK’nın bu kararına sert tepki gösterdi. AK Partilibazı üyeler “FETÖ'cü başkan istemiyoruz” diye slogan attı.

Olaylar sırasında AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile diğer milletvekilleri salonu terk etti. Yaşanan gerginlik sonrası devreye Çevik Kuvvet Polisleri ve güvenlik görevlileri girdi. Yaklaşık 1.5 saat uzayan kongre daha sonra Ahmet Çözer'in tek liste üzerinden oylanmasıyla devam etti.

18 Şub 2018 - 00:30 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.