2019 Seçimleri Öncesi AK Parti-MHP Bombası!

Abdulkadir Selvi bugünkü 'Seçim ittifakında ilerleme sağlanıyor' başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep

halil dağ
Haber albümü için resme tıklayın

Seçim ittifakına zarar verecek hiçbir şeye izin verilmediğini belirten Selvi, ittifakın

2019

seçimleriyle sınırlı olmayacağını söyledi. Seçim ittifakına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve yasal düzenlemenin hazırlandığını belirten Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyumla ilgili çalışmaların 2018 yılının ilk 6 ayında hazırlanması talimatını verdiğini ve uyum yasalarının en geç 28 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi gerektiğini yazdı.

Abdulkadir Selvi, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İTTİFAKTA NETLEŞENLER

Seçim ittifakına yönelik çalışmalar ise sürüyor. AK Parti’de dün teknik komisyonların çalışmalarının ele alındığı üst komisyon toplantısı vardı. Bu vesile ile komisyonların çalışmalarında mesafe alındığını söyleyebilirim.

1- Yüzde 10 barajı korunacak.

2- AK Parti ile

MHP

seçmen listelerinde parti adı ve amblemiyle yer alacak.

3- AK Parti ve MHP ayrı ayrı milletvekili listesi verecek.

Henüz üzerinde karar verilemeyen nokta ise, oyların sayımı ve ittifaka yüzde 12-15 gibi ayrı bir seçim barajı getirilmesi konusu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimi birlikte yapıldığı için seçmen sandık başına gidince Cumhurbaşkanı’na ayrı bir oy verecek, partisine ayrı bir oy kullanacak. Burada bir sorun yok. Ancak ittifak olduğunda ne olacak? Bu noktada o kadar ince detaylar var ki, hassas olmayı gerektiriyor.

MYNET

01 Şub 2018 - 08:06 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.