"Urfa'nın Uludağ"ı yatırımcıları bekliyor

Türkiye'nin en sıcak şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'daki Karacadağ Kayak Merkezi'ne her geçen yıl artan ilginin karşılanabilmesi

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafede bulunan ve "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, bölgenin gözde mekanları arasında yer alıyor.
Özellikle hafta sonları yoğunluğun yaşandığı merkeze Şanlıurfa'nın yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçiler, hem beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşıyor hem de temiz havada mangal yakarak stres atıyor.
Kar kalınlığının bu yıl istenilen seviyeye ulaşmasıyla yoğunluğun yaşandığı kayak merkezinde yöresel kıyafetleriyle kayak yapanlar dikkati çekiyor. Kimi vatandaşlar, kızakla kaymayı tercih ederken, leğen ve deniz yatağıyla kaymaya çalışanlar ise renkli görüntüler oluşturuyor.
Her geçen yıl artan ilgiye rağmen konaklama konusunda talepleri yeteri kadar karşılayamayan merkeze, yatırımcı desteği bekleniyor.
Siverek Kaymakamı Vural Karagül, yaptığı açıklamada, sezonun açılmasıyla kayak severlerin merkeze gelmeye başladıklarını söyledi.Bölgede yapılacak yatırımlar sayesinde kayak merkezinin daha da büyüyeceğini ifade eden Karagül, bölgenin güvenli olduğunu vurguladı.Kayak merkezinin geliştirilmesi için bazı projeler hazırladıklarını aktaran Karagül, şunları kaydetti:"Diyarbakır'dan Mardin'den Batman'dan gelen misafirlerimiz var. Gelen gençler burada çok güzel eğleniyorlar. Orada yöre insanımızdan şalvarla kayanı görmek hem tebessüm ettiriyor hem de gururlandırıyor bizi. Tesisimiz aslında geliştirilebilir. Özellikle hafta sonları çok kalabalık. Yani günübirlik turizm var. Eğer buraya 50 veya 100 yataklı tesis kazandırılırsa, günübirlik değil konaklamaya yönelik turizm gerçekleştirilebilir. Bu konuda yöredeki yatırımcılardan destek bekliyor ve teşvik ediyoruz. Yöre güvenli bir yöredir. Bölge halkını buraya davet ediyoruz. Gelsinler burada kayak turizmine katkıda bulunsunlar. Biz burada onlara gereken tüm misafirperverliği göstereceğiz."- "Tesis yoğunluğu kaldırmıyor"Kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla da karın bu yıl geç yağması nedeniyle sezonun 45 gün geç açıldığını aktardı.Merkezdeki pistin hem acemi kayakçılara hem de profesyonellere uygun olduğunu ifade eden Atilla, "Havanın güneşli olması ziyaretçileri buraya çekti. İnşallah bundan sonra iyi geçer. Talep geçen seneye göre daha fazla. Yıllar geçtikçe daha kalabalık oluyor ve ilgi büyüyor. Buradaki tesis küçük, artık yoğunluğu kaldıramıyor. Buraya büyük bir tesisin yapılmasını istiyoruz. Gelenlerin çoğu kaymadan gidiyor" diye konuştu.

16 Oca 2016 - 14:17 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.