Siverek'te sokağa çıkma yasağı protestosu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde HDP üyeleri Doğu ve Güneydoğuda yaşanan sokağa çıkma yasaklarını basın açıklaması yaparak protesto

Öğle saatlerinde Kanlıkuyu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 600 kişilik grup adına konuşan

HDP

İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız, bölgede savaş halinin yaşandığını öne sürdü. Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların son bulmasını isteyen Ayyıldız, şöyle dedi:
"Bundan bir an önce vazgeçilip, Dolmabahçe Mutabakatı'na yeniden dönülmeli ve sayın Abdullah Öcalan’la müzakereler tekrar başlatılmalıdır. Bizler diyoruz ki; sokağa çıkma yasakları kaldırılsın, silahlar sussun, Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın ve müzakerelere başlatılsın."
Açıklama ardından grupta bulunanlar bir süre slogan attıktan sonra meydandan ayrıldı.

26 Ara 2015 - 14:18 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.