Siverekli üçüzler yardım bekliyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 4 ay önce dünyaya gelen ve 2 ay kuvözde kaldıktan sonra yaşama tutunan üçüz bebeklerinin yanı sıra 5 çocukları

Siverek ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Bağlık Mahallesinde imkansızlıklar içinde yaşayan Feride ve Mehmet Emin İpek çifti, 4 ay önce Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde prematüre üçüz kız bebeklerini kucağına aldı.
Yaklaşık 2 ay kuvözde kalan Esma, Rabia ve Hüsra isimli üçüzler, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
Baba İpek, yaptığı açıklamada, düzenli geliri olmadığı için bebeklerin ihtiyacını karşılayamadıklarını söyledi.
Üçüzler haricinde 11 ila 4 yaşları arasındaki 5 çocuğundan dördünün okula gittiğini anlatan İpek, "Bir bebek beklerken üçüz bebeğimiz oldu. Bebeklere bakmakta zorluk çekiyorum. 8 çocuğum oldu. 4'ü okula gidiyor" dedi.
Bebeklere genellikle annelerinin baktığını dile getiren İpek, "Anne sütü yetersiz geldiği için mama almak zorunda kalıyorum. Onu da alamıyorum. İşsiz olduğum için zaman zaman ben de bebeklere bakıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.
Anne Feride İpek de bebeklerinin erken doğdukları için 2 ay kuvözde kaldıklarını belirtti.
Bebeklerin bakımında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden İpek, "Eşim işsiz olduğu için bez ve mama ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

04 Oca 2016 - 16:31 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.