Siverekli Suriyeliler İş Yeri Açıp Esnaf Odasına Üye Oldular

Savaştan kaçtı Siverek'te iş yeri açtı vergi kaydını yapıp esnaf odasına üye oldu.

Hüseyin Karaçalı
Haber albümü için resme tıklayın

Suriye İç savaşından kaçıp Siverek ilçesine yerleşen yerleştikten sonra Siverek’te ticaret adım atan Suriyeli Nasser Dali isimli Suriyeli vatandaş Siverek’te ilk kez vergi kaydını yapıp Siverek Terziler Odasına üyelik işlemini yaptı.

İlçenin Yusuf Sami Caddesi üzerinde hazır giyim ve güzellik malzemeleri satışını yapan mağaza sahibine oda üyelik Belgesini Siverek Terziler Odası Başkanı Hanifi Ay verdi. İş yerinde Suriyeli Nasser Dali’nin belgesini veren Terziler Odası Başkanı Ay yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Siverek’te ilk kez bir Suriyeli vatandaşın odamıza kaydını yapması ve vergi mükellefi olması bizi sevindirdi. Bazı vatandaşlarımız mesleklerini merdiven altında yapıp kayıtsız çalışmalarına rağmen savaştan kaçıp Siverek gelen kısa sürede vergi kaydı ve oda kaydını yapan kardeşimize teşekkür ediyorum yaptığı örnek bir davranıştır.

Savaştan kaçıp hayata tutunmaya çalışan binlerce Suriyeliden biri olan Suriyeli Nasser Dali, Kardeş Türkiye ve Siverek halkına çok teşekkür ediyorum, Siverekliler mert ve misafirperverdir dünyada bir örneklerinin bulunacağını tahmin etmiyorum, yaşam tutunup ayakta kalmak için üç yıldan sonra bir iş yeri açtık usluna uygun vergi ve oda kaydımızı yaptık bize destek olan herkese teşekkür ediyorum

29 May 2018 - 09:17 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.