Siverekli inşaat işçisi eşine böbreğini verdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir kadın 20 yıllık eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeSinan Başkır, 3 yıldır böbrek hastası olan20 yılık eşi Emine Başkır'a böbreğini vererek, hayata tutunmasını sağladı.

Kale Mahallesi'nde yaşayan 4çocuk annesi Emine Başkır'ın (43) 3 yıl öncegittiği hastanede iki böbreğinin de işlevini yitirdiği tespit edildi. Doktorların, böbrek nakliyle yeniden eski sağlığına kavuşabileceğini söyledikleri kadıniçin yapılan tetkiklerde, eşi inşaatişçisiSinan'ın Başkır'ın (47) nakil için uygun olduğu belirlendi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla Sinan Başkır'ın bir böbreği eşine nakledildi.

Sinan Başkır, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşine böbrek verdiği için artık inşaatlarda çalışmaz duruma geldiğini, buna rağmen dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirtti.

Eşinin ilçede haftada 3 kez diyalize girdiğini anlatan Başkır, şunları söyledi:

"Eşimi defalarca doktorlara götürdüm en son bizi Dicle Üniversitesine gönderdiler, burada birkaç kez kontrol olduktan sonra böbrek hastası olduğunu belirlediler. Geçen yıl böbreği iflas etti. Son olarak nakil için başvurduk yaptık, tahlilleri yaptılar böbrek uyumlu çıkınca böbreğimi eşime seve seve verdim. Hiçbir sıkıntım yok. Kimseye danışmadım, sormadım. Bu Allah'ın bir taktiridir, şimdiye kadar hiçbir sıkıntım yok. Ben de eşim de çocuklarım da çok mutluyuz. Doktorlardan Allah razı olsun."

Eşinin böbreğiyle yeniden hayata bağlanan Emine Başkır da mutlu olduğunu belirterek, "Allah'a şükür şimdilik bir sıkıntım yok. Önceleri iyileşeceğime inanmıyordum, nakille tekrar hayata bağlandım. Eşimin bana böbreğini vereceğini duyduğumda çok sevindim. başta inanmadım, hayalim gerçek oldu. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Aynı şey onun başına da gelse ben de yapardım." dedi.

Çiftin kızları Semanur Başkır (17) da sıkıntılı günler yaşadıklarını dile getirerek,"3yıl boyunca çok sıkıntılar çektik, o süreç çok korkunçtu Allah kimseye bu acıyı vermesin." ifadelerini kullandı.

26 Şub 2017 - 10:01 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.