Siverekli Eczacıyı Arkadaşları 42 Yıl Sonrada Unutmadı

Uzun yıllar Siverek'te eczacılık yapan Eczacı Medet Abbasoğlu'nun fakülteden arkadaşları olan Ankara Eczacılık Fakültesi 1977 Mezunlarından

Siverekli Eczacıyı Arkadaşları 42 Yıl Sonrada Unutmadı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde uzun yıllar eczacılık yapan, halkın yoksulluktan kurtulması için Avrupa Kırsal Kalkınma projelerini Siverek’te hayata geçiren. İlçenin kırsal mahallerinde yoksul köylülere önderlik yapıp yaklaşık on bin organik nar ağacı yetiştiren Hümanist insan Eczacı Medet Abbasoğlu’nun fakülteden arkadaşları olan Ankara Eczacılık Fakültesi 1977 Mezunlarından Büyük Vefa Örneği göstererek geçtiğimiz yıl vefat eden arkadaşlarının mezarını ziyaret edip dualarla okul arkadaşlarını andılar.

Mezarı başında saygı duruşu ve konuşma yapan Medet Abbasoğlu’nun dostları yaptıkları açıklamalarda onun ilerici, demokrat, ülkesini ve insanını seven, daha öğrencilik yıllarında yoksul üniversite öğrencilerini destekleyen hümanist kişiliğinden söz ederek ruhuna Fatihalar okudular. Eczacı Abbasoğlu’nun arkadaşları daha sonra Siverek Belediyesince , Ofis Mahallesinde yaptırılan Eczacı Medet Abbasoğlu parkını ziyaret edip parkı gezdiler.

Misafirlerine ev sahipliği yapan Abbasoğlu’nun eşi Bahire Abbasoğlu, eşinin yıllar sonra üniversiteli arkadaşları tarafından hatırlanması kendisine duygusal anlar ve gurur yaşattığını belirterek şunları kaydetti” Vefa çok önemli bir duygu. İnsanı insan yapan duyguların en önemlisi. Sevgili eşim, tüm yaşamı boyunca kendisini bölge halkının refah düzeyini yükseltme çalışmasına verdi. O iyi bir insandı, iyi bir baba iyi bir eşti. Dostlarının onu unutmaması bana gurur verdi, kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.''

26 Eyl 2019 - 08:59 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.