Siverek’in Su Sorunu Çözülüyor

Siverek'te kurulan arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 'Siverek'in su sorununu temelden

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Siverek ilçesinde de gerek altyapı gerek üst yapı hizmetlerinde yatırımlarını sürdürüyor. İlçe merkezi ile kırsalda yürütülen çalışmalarla Siverekliler hak ettikleri hizmetlere kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ŞUSKİ ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, altyapı, üst yapı ve park-bahçelerdeki çalışmalarına yoğun tempo ile devam ederken, Siverek’e yapılan içme suyu arıtma tesisi ile içme suyu sorunu temelden çözülüyor.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, belediye meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe teşkilat üyeleriyle birlikte tesiste incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, " Siverek 253 bin nüfusluk büyük bir ilçemizdir. Siverek yıllardır içme suyunu kuyulardan sağlıyor. Hem kalite anlamında hem de suyun halka ulaşması anlamında büyük enerji sarfiyatı var. Siverek İçme suyu arıtma tesisi, ana isalesi yapılıyor. Siverek içme suyu dağıtım şebekesi ihale ediliyor. Atatürk barajı içme suyu havzasından alınacak olan su tesiste arıtılacak. Buradan da pompajla Siverek’e verilecek. Dağıtım şebekesine ve depoların yapımına başlanıldı. Siverek’in su sorununu temelden çözüyoruz. İşin üzerindeyiz" diyerek hayırlı olmasını diledi.
Başkan Çiftçi ve beraberindekiler tesisteki incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.

06 Haz 2017 - 13:17 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.