Siverek'te Bilim Fuarı Düzenlendi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Yücelen Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen fuara Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Bilişim Teknolojileri, Sosyal Bilgiler gibi alanlardan toplam 20 proje sergilendi. 20 projenin hazırlanmasında 8 öğretmen ve 40 öğrenci görev aldı. Projeleri hazırlayan öğrenciler hazırladıkları projeler ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Öğrencilerin Bilimsel Proje Becerilerinin kazandırılması hedeflenen projeler oldukça renkli geçti.

Bilim fuarında nem oranına göre otomatik devreye giren sulama sistemi ve pille çalışan soğutma sistemi katılımcıların ilgisini en çok çeken projelerdi. Öğrenciler sosyal sorunlardan ekonomik sorunlara ve toplumsal konulara kadar birçok alanda proje ürettikleri ve projeleri büyük bir heyecan ile konuklara anlattıkları görüldü.

Okul Müdür Şuayip Demirtel yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK projeleri kapsamında bölgenin ihtiyaçlarına nazaran 20 proje geliştirdik. Gönüllü öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte. Özellikle bölgenin ihtiyaçlarına göre tarımsal sulama, sık sık elektrik kesintilerinin yaşanması nedeniyle güneş panellerini kullandığımız projelerimiz var. öğrencilerimizi bilim ışığında aydınlatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje üreten Özgür Aktan ise,"Köyümüzde çok elektrik gidiyor. Bizde güneşle çalışan saat yaptık. Elektrik olmasa da güneş varsa saati çalıştırabiliyoruz. Saat ve güneş panelini kablolarla birbirine bağladık. Akü de taktık. Güneş olmasa da saat çalışıyor. Bu sistemi daha da geliştireceğiz. Göçerler için köylüler için daha kullanışlı ve daha ucuza enerji üretecek duruma getireceğiz" dedi.

Bilim fuarına Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Şube Müdürleri, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Mehmet Şengönül, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuar etkinliğinin sonunda öğretmen ve öğrenciler birlikte halay çekerek günün yorgunluğunu attı

08 May 2017 - 18:08 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.