Siverek Mezunları 60 Yıl Sonra Bir Araya Geliyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1970 yılında mezun olan Siverek Lisesi ve dengi liselerden mezun olanlar 60 yıl sonra sosyal medya aracılığıyla

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde yıllar önce birlikte okuyan ve 60 yıl sonra sosyal medyada birbirini bulan mezunlar bir araya geliyor. Sosyal medya üzerinden haberleşip biribirne ulaşan mezunlar düzenlnen programla yıllar sonra geçmişini yadedecekler.

Siverekli Liselilerin bir araya gelmesi için büyük çaba sarf eden Mustafa Solgun, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Değerli arkadaşlar ve dostlar. Kendisini kadim Siverek’imizi borçlu hissedenler. Bildiğiniz yâda şu an öğreneceğiniz gibi 5 Ekimde Siverek de 1970 -1980 dönemi Siverek lisesi ve dengi okullardan mezun olmuş bu kadim kentin çocukları üç günlük bir buluşma etkinliği düzenlemiş bulunmaktadır. Bu buluşma sadece hasret giderme buluşması değil. Bütün katılımcıların severekimize ilişkin duygu ve düşüncelerinin ortaklaştırılması adına ilk adımdır. Sosyal medya üzerinden facebooktaki Siverek Lisesi mezunları sayfasından bu çağrıyı aylardır yapmaktayız. Bu etkinliğin oluşum ve uygulama komitesinde yer alan ben ve 28 değerli arkadaşım yaklaşık bir yıldır bunun tüm hazırlıklarını yaparak bitirmiş durumdayız. Facebooktaki Siverek Lisesi mezunları sayfasından etkinliğin tüm detaylarını görebilirsiniz. Şu ana kadar toplam 600 kişiye yakın dostumuz bu etkinliğe katılacaklarını sözlü yazılı tarafımıza iletmiş durumdalar. Bizim amacımız çok geniş bir katılım sağlayarak, bu etkinliği uluslararası bir festivale dönüştürmek ve kadim kentimize her anlamıyla bir katma değer sağlamaktır. Bu etkinliği düzenlerken dil, din, ırk, mezhep ve inanç ayrılığı yapmayacağımızı ve her türden siyasi düşünceye eşit mesafede hareket edeceğimizi bir manifesto ile açıklamıştık. Esas amacımız Siverek’imize kendini her anlamıyla borçlu hisseden bizler, bu kentin var olan mevcut sorunlarına bir nebzede olsa katkı sunmak ve kalan ömrümüzün diğer yıllarında bir festival havasında her yıl dostlarımızla buluşmayı gelenek haline getirmektir. Bu anlamıyla bu yazıyı okuyan her dostumun arkadaşımın gerekli hassasiyeti göstereceğini ve bizimle 3 gün boyunca birlikte olma adına, hemen harekete geçeceğine olan inancım tamdır. Malum hepimiz 60 yaş sınırına dayanmış bulunmaktayız ve belki bir daha birebirimizi göremeyeceğiz. Etkinliğe Siverek’imize çok değerli yazarçizerleri ve ilkokul ve lise öğretmenlerimizde bizimle birlikte olma adına bu üç gün bizlerle
Olacaklardır. Yurt dışından dostlarımızda aramızda olacaklardır Şimdiden bu heyecanı tüm benliğimle hissediyorum. Umuyorum ki aynı heyecanı sizlerde en az benim kadar duymak isteyeceksiniz. Haydi, hemen hareket ederek benimle irtibata geçebilirsiniz. Hepinize kucak dolusu selam ve sevgiler, yeryüzünde başka Siverek yok”
Solgun yaptıkları üç günlük gezi programını şöyle anlattı:

ETKİNLİK PROGRAMI

05 EKİM 2019 Cumartesi
Yer: Siverek Kültür Sarayı

Sunucu : Faik Turkgezer

13:00- Buluşma ve misafirlerin karşılanması.
14:15- Etkinlik Komitesi ve Misafirlerin Tanıtım Sunumu
14:30- Etkinliğin Hikayesi
14:40- Turan Tekiner’in Etkinlik Açılış Konuşması
14:55- Siverek Tanıtımı -Hüseyin Demirbağ’ın Sunumu
15:25- Uyuşturucu Konulu Tiyatro Oyunu
16:30- Ara
17:00- Canan (Gelener) Oraz’ın Etkinlik Konuşması
17:15- Resmi Davetli Misafirlerimize Teşekkür Seremonisi.

17:25- Hocalarımıza Toplu Teşekkür Seremonisi.

17:40- Şair ve Yazarlarımıza Toplu Teşekkür Seremonisi
18:00- Toplu Aile Fotoğrafı Çekimi

18:15-Akşam Yemeği ( Yer Kültür Sarayı)

19:00- Siverek Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi ve Çiğköfte ikramı

6 EKİM 2019 Pazar
Yer: Takoran Mesire Alanı

09:00- Üçgen Parkı ÖnündeToplanma
09:30- Araçların Hareket Saati
10.00- Takoran Mesire Alanına Varış
10:15- Takoran Vadisi İçin Feribota Biniş
ve Gezi Turu
14:00- Yemek Molası
15:00- Takoran Mesire Alanı Serbest Zaman
17:00- Araçların Hareket Saati
18:00- Akşam Yemeği Liseliler Ekibi Müzik Eğlencesi ve Çiğköfte ikramı (Yer Rüyam Garden Düğün Salonu)

7 EKİM 2019 Pazartesi

Saat 15:00’ e Kadar Serbest zaman.
15:00- Ağaç Ekim Organizasyonu
18:00- Akşam Yemeği ve Müzik Eğlencesi ve Çiğköfte ikramı.

23:00- Veda ve Kapanış

(Yer Rüyam Garden Düğün Salonu)

25 Eyl 2019 - 12:42 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.