Siverek'in Lezzetli Narı Pazara İndi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Fırat kıyısı boyunca yaklaşık 120 Km'lik kırsal alanda ve birçok kırsal mahallede yetiştirilen organik narlar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine Bağlı Narlıkaya Kırsal Mahallesi ile ilçenin Ergen kırsal mahallesi başta olmak üzere Fırat kıyısı boyunca yaklaşık 120 Km’lik kırsal alanda birçok kırsal mahallede yetiştirilen organik narlar pazardaki yerini aldı.

BÖLGEDE AVRUPA BİRLİĞİ KIRSAL KALKINMA PROJESİYLE ORGANİK NAR YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILIYOR.

Geçtiğimiz yıllarda Eczacı Medet Abbasoğlu’nun Başkanlığını EKOGAP Derneği işbirliğiyle Avrupa Kırsal kalkınma projesi kapsamında Ergen Kırsal Mahallesinde yaklaşık 7 bin nar ağacı yetiştirilmişti.

Bölgenin organik tarıma elverişli olduğunun belirten Ergen Mahalle Muhtarı Osman Yeşilyaprak, yerel yönetimlerin kırsal kalkınmaya destek vermediğinden yakınarak şunları kaydetti” Rahmetli Eczacı Medet Abbasoğlu’nun ölümünün ardından bölgede yeni organik nar bahçeleri oluşturulamadı. Sadece nar değil bölgemizinim tamamı organik tarıma elverişlidir. Bölgede bir nar fabrikası olmadığı için narlarını çoğu, nar pekmezi, nar eşkisi olarak kışlık ihtiyaç olarak kaynatılıp sadece bir alanda gelir elde edilebiliyor ancak bölgede yerel yönetimlerin desteğiyle daha çok nar ve organik meyve yetiştiriciliği yapılır. Bölgede nar üreticilerinin desteklenmesini istiyoruz. Belediyemiz Kaymakamlığımız ve valiliğimizden bölgenin organik üretime açılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bucak bölgesinde yetiştirilen organik nar iç pazarda tüketiliyor.

02 Eki 2019 - 17:39 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.