Siverek Belediyesinden Vefa Örneği

Eczacı Medet Abbasoğlu'nun ismi yeşil alanlarda yaşayacak

Bursadan yeğen
Haber albümü için resme tıklayın

Siverek kentinin yetiştirdiği güzel insanlardan biri olan arkadaşları arasında “Aslan Başlı Kartal “ olarak tanınan, Siverek kentinin yoksul köylüsünün daha iyi bir yaşam sürdürmesi amacıyla Bucak bölgesinde organik narcılığı geliştirmek için tek başına Avrupa Birliği Kırsal kalkınma projelerini uygulayan yüreği her zaman Siverek’in kalkınması için atan değerli insan Medet Abbasoğlu geçtiğimiz yıl yakalandığı amansız hastalıktan dolayı yaşamını yitirmiş çok sevdiği Siverek’te toprağa verilmişti.

Belediye Başkan yardımcısı Hasan Baydili, Aslan Başlı Kartal olarak hitap ettiği Medet Abbasoğlu’un Siverek kentine verdiği değer ve mücadelenin yaşatılması amacıyla Abbasoğlu’un isminin bir parka verilmesi amacıyla bir dilekçe yazarak Siverek belediye meclisine verdi.

Siverek belediyesi meclisi toplanarak dilekçeyi görüşerek Abbasoğlu’nun isminin ofis Mahallesinde bulunan parkla oy birliğiyle verdi.

Belediye Başkan yardımcısı Hasan Baydilli yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Rahmetli değerli bir dostu, memleket için faydalı şeyler yapmak için bir ömür harcadı, tek başına mücadelesini verdiği için biz dostları rahmetliye aslan başlı kartal diyorduk. Vefatının ardında İrfan gazetesinde Aslan başlı kartalı kayıp ettik isimli bir makale yazmıştım mekânı cennet olsun böyle değerlerin isminin yeşil alanlarda yaşaması beni mutlu etti meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Ofis mahallesinde bulunan Medet Abbasoğlu parkını ilk kez dolaşan Medet Abbasolu’nun fedakar eşi Bahire Abbasoğlu, pakı gezerken gözyaşlarına hâkim olmadı. Bahire Abbasoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Ben Medeti anlatmıyorum, çünkü onu Siverek halkı tanıyor. Aslan başlı kartalın isminin yeşil alanlarda yaşaması bizi onurlandırdı, başta Belediye Başkan yardımcısı Hasan Baydilli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi

14 Kas 2018 - 15:18 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.