Şehit Öğretmenin Adı Kütüphanede Yaşayacak

Terör örgütü PKK tarafından katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın adı Siverek ilçesindeki lisede oluşturulacak kütüphanede yaşayacak.

Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesinde görevli edebiyat öğretmeni Yunus Güzel, okul bünyesinde oluşturulacak kütüphaneye kitap toplamak için bir süre önce sosyal medyada kampanya başlattı.

Güzel, yaptığı açıklamada, kampanyaya çeşitli illerden çok sayıda kişinin destek sunmaya başladığını söyledi.

Şehit Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Güzel, "Bizlere destekte bulunan yazar Mehmet Berk Ergin'e, Şanlıurfa MÜSİAD Şube Başkanı Mahmut Barut'a teşekkür ediyorum. Kampanya yeni başlamış olmasına rağmen şu ana kadar 500 kitap geldi ve 10 bin kitap hedefliyoruz. İnşallah bu sayıyı da aşacağız." diye konuştu.

Yazar Ergin de kampanyaya destek çağrısında bulunarak, çok sayıda yakınını şehit verdiğini anlattı.

Bu topraklarda akan kanın durmasını isteyen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden kardeşlerimizin teröre değil de topluma hizmet etmeleri için yarınlarımızı şimdiden hazırlamak gerekir. Bu kapsamda şehit öğretmenlerimizin adına görev yerlerinde kütüphaneler kurulmasını istiyorum. Nasipse yıl sonuna kadar şehit Neşe Alten öğretmen için Diyarbakır'da, şehit Şenay Aybüke Yalçın öğretmen için ise Batman'da da kütüphane kurulması için gerekli girişimleri yapacağım. Diğer şehit öğretmenlerimiz için de aynı çabayı göstermek isterim. Yunus Hoca ve öğrencileri de Şehit Necmettin Yılmaz öğretmen için kütüphane açmak istediklerini ve destek istediklerini söylediler. Çok mutlu olmuştum.

Duyurulması için sosyal medya hesaplarımdan çalışmalara başladım. Toplumumuzun duyarlılığıyla, kısa sürede önemli bir kısmını tamamladık. Çok sayıda kardeşimiz kitap gönderdi. Ayrıca, çok sayıda kardeşimizden de kitap gönderme sözü aldık. Nasipse, eylül ayında ulaştırılacak tüm kitaplarla kütüphane hazır hale gelecektir."

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı Mahallesi'nden memleketi Gümüşhane'ye gitmek için yola çıkan Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış, aracı Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu. Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini bildirmişti.

28 Tem 2017 - 21:18 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.