Gülpınar’ın Çabalarıyla Siverek’te Doktor Sıkıntısı Çözülüyor

Siverek Devlet Hastanesi'ne 6 farklı branşta uzman doktor ataması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir süredir tartışmalara konu olan doktor ihtiyacı üzerine 200 yataklı devlet hastanesine Kadın Hastalıkları ve Doğum, Dahiliye, Kardiyoloji, Ortopedi, Göz Hastalıkları ile Acil Tıp Uzmanı ataması yapıldı.

Siverek Devlet Hastanesi yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrası durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, doktor atamalarının yapıldığını söyledi.

İlçede konunun istismar amacıyla gündeme getirildiğini dile getiren Gülpınar, “Vatandaşlarımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiğimizin bilinmesi gerekiyor. Sorunların çözümüne yönelik attığımız adımların reklam aracı olarak kullanılmasından yana olmadığımız için sorunlarla ilgilenmediğimiz anlamı taşımaz.” dedi.

Bazı branşlarda doktor ihtiyacı olduğu bilgisi üzerine zaman kaybetmeden girişimlerde bulunduklarını belirten Milletvekili Gülpınar, “Sağlık bakanımız Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede durumu anlattık. Kendisi de talebimizi olumlu buldu ve bakanımızın talimatı üzerine hastanemize 6 farklı branşta doktor ataması yapıldı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Şanlıurfa ve ilçelerinin her türlü sorunuyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Gülpınar, konunun farklı amaçlarla istismar edilmesinin de doğru olmadığını dile getirdi.

Atamaları yapılan doktorlarla birlikte Dahiliye 7, Kardiyoloji 2, Ortopedi 3, Göz 3, Acil Tıp Uzmanı 4, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı sayısının 3’e çıktığı öğrenildi.

20 Şub 2019 - 15:06 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.