Gelecek Sanatçıları Bu Akademide Yetişiyor

Siverek ilçesinin ilk özel müzik akademisinde onlarca sanatçı yetişiyor

Siverek’te 2011 yılında kurulan, ilçenin tek müzik akademisi olan filarmoni müzik akademisi ilçede 4 ile 70 yaşa arası vatandaşlara yönelik çeşitli alanlarda müzik kursları veriyor.

Akademinin ilçede ilk özel akademi olduğuna dikkat çeken akademinin sanat yönetmeni Ercan Avcı, akademinin felsefesinin insan odaklı olduğunu sanatın birçok dalında insanlara yararlı olmak için çaba gösterdiklerini, ticari kaygının ikinci planda olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti” yedi yıldır ilçede kurulan merkezde 4 ila 70 yaş arasındaki herkesin eğitim alma olanağı bulunuyor. Merkezin tüketim çağında, tüketerek mutsuzlaşan bireylerin eğitim görerek mutlu bireyler olmasını hedefliyoruz. Merkezde 30’un üzerinde aktif alan mevcut. Her türlü sözsüz eğitimlerinin yanında tiyatro, fotoğrafçılık, yaratıcı drama eğitimlerinin alınabildiği bir kurum filarmoni müzik akademisi, yaşayan bir merkez. Filarmoni müzik akademisi bin tamamlanmasıyla konsept olarak bütünüyle Siverek’te sanatsal dönüşümü sağlamayı hedefliyoruz”

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kültür merkezlerinin var olduğunu ancak bu merkezlerin belirli bir alanda uzmanlaştığını ve sadece bir alanda eğitim verdiklerini ifade eden Avcı, “Türkiye’de skalası bu kadar geniş, 30’un üzerinde eğitim veren çok az sayıda merkez var. Bu alan, çok suiistimale uğramış bir alan. Dolayısıyla ilk yılımızda insanların kafasındaki önyargıyı, yaşadıkları suiistimali gidermekle ve bir açıdan kendimizi ispatlamakla geçti. Şu anda bize duyulan koşulsuz bir güven var. Bu güven ortamında da eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Beklentilerimizi her ne kadar karşılamasa bile Siverek halkına böyle bir hizmeti sunmak, bizleri mutlu ediyor. Filarmoni müzik akademisi çocuklara ve yetişkinlere eğitim veren bir merkez. Buna ek olarak, yaz döneminde de çocuklara özel olarak bir yaz programı uyguluyoruz. Bu programın temel hedefi, çocukların iki aylık süre içinde eğilimlerini tayin etme. Yaratıcı dramdan, görsel sanatlar atölyesinden müzik eğitimlerine kadar dolu dolu nitelikli bir eğitim programı oluşturduk. Bu program süresi boyunca çocuklarımızın hangi alanda yetenekli ve istekli olduklarını tespit ediyoruz. Böylece eylül ayından itibaren de çocuklarımızı bu alana yönlendiriyoruz. Bu şekilde nitelikli istekli bir eğitim modeli oluşturuyoruz. Dolayısıyla bir enstrüman çalan ya da herhangi bir alanda üretimde bulunan bir birey, ne doğaya zarar verir, ne bir canlıya zarar verir. Dolayısıyla bu bütünlük bir şeydir. İnsanın daha naif, daha yumuşak bir yapısının, ince bir yapısının olmasını sağlar. Bizde bu anlamda kente bir katkımız olsun istiyoruz” dedi.

İlçenin ilk müzik akademisi güzel sanatlar lisesi ile güzel sanatlar akademisine onlarca öğrenci yetiştirdiklerini, hizmete açıldığı günden bu güne kadar yaklaşık bin beş yüz kursiyere çeşitli kurslar verdiklerine dikkat çektiler.

05 Eyl 2018 - 12:18 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.