Davulcu ve Fırıncılar Mesaiye Başladı

Siverek ilçesinde ramazan ayının ilk sahurunda davulcu ve fırıncılar vatandaşlar için erken mesaiye başladı.

Selçuk
Haber albümü için resme tıklayın

Davulcular, ilçe merkezindeki mahallelerde vatandaşları ramazan boyunca davul ve maniler eşliğinde sahura kaldıracak.

Yıllardır davulculuk yapan Sedat Satlan, her yıl kardeşleriyle ramazanda daha önceden belirledikleri mahallelere giderek vatandaşları sahura kaldırdıklarını söyledi.

İşlerini severek yaptıklarını ifade eden Satlan, "Kardeşlerim atlı arabalarla dolaşıyor, ben de yaya olarak vatandaşları davulla uyandırmaya çalışıyorum. Ücretimizi vatandaşlar gönüllü olarak veriyor, ramazanın sonunda bahşişleri topluyoruz." dedi.

Öte yandan ilçedeki fırıncılar da ilk sahurda vatandaşlara sıcak ekmek yetiştirmek için mesai yaptı.

Fırın ustası Ayhan Sezgin de her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayında vatandaşın özel ekmek taleplerini karşılamak için imsak vaktine kadar açık olacaklarını söyledi.

27 May 2017 - 16:41 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.