Bu Yol Neden Sürekli İhaleden Çekiliyor?

Siverek ilçesinin kalemli kırsal mahallesi yolu yıllardır yapılmayı bekliyor sürekli ihaleye çıkan ama tekrar geri çekilen yolun durumu vatandaşı perişan

Video için play'e tıklayın

Kalemli kırsal mahallesi yolunun durumu vatandaşa zarar vermekle beraber akıllara soru işaretlerini de getiriyor. İddaya göre sürekli ihaleye çıkan yol tekrar geri çekilip olduğu gibi bırakılıyor, peki bu yolun sorumlusu kim? Vatandaşların aktardığı bilgiye göre ilçe Belediye Başkanı ve Kaymakam tarafından ilgilenilmiyor, yolu kullanan vatandaşların araçlarında oluşan teknik problemler maddi hasara neden oluyor. Kalemli kırsal mahallesinden tarafımıza ulaşan Mehmet Celal Bucak yolun durumu hakkında tarafımıza bazı bilgiler aktararak yolun akıbetini bizlerle paylaştı.

Mehmet Celal Bucak yaptığı açıklamada;

“ Kaç yıldır yolumuz bu şekilde, ne belediye ilgileniyor nede kaymakam. Bu yolu daha önce ihaleye çıkardılar ama sonra neden geri çektiler önce bu sorunun cevabını öğrenmek lazım. Araçlarımızla bu yoldan geçerken hem çok sarsılıyoruz hem de araçlarımız ister istemez zarar görüyor. Her ay aracımı bakıma götürüyorum illaki bir şeyler oluyor. Siverek Belediyesi neden ilgilenmiyor, Kaymakam’ımız üzerine düşerse yapmak zorundalar ama onunda dikkatini çekemiyoruz. Sizden tek ricam yollarımızın durumunu gerekli merciler ile paylaşarak sesimizi duyurmanız. Köy ve kırsal mahallelere hizmet yapılmıyor, gerçi şehrin içi de meydanda “ dedi.

Kalemli kırsal mahallesinin yolları vatandaşı zor durumda bırakmakla beraber maddi zarara yol açmakta, İlgili belediyenin konu ile ilgilenmesi ve vatandaşın hizmet problemini gidermesi gerekmekte. Bozuk olan yolun 14 köyü birleştirdiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkate alınmalıdır.

11 Ağu 2017 - 13:24 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.