Bu Köyde Önce Hayvanlar Öldü, Şimdi de Balıklar Ölüyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Divan Köyü kırsalında yer alan gölet önce büyükbaş hayvanları öldürdü şimdide balıkların yaşamına

Bu Köyde Önce Hayvanlar Öldü, Şimdi de Balıklar Ölüyor
Video için play'e tıklayın

Siverek ilçesine bağlı Divan Köyü kırsalında yer alan gölet son bir kaç ayda bir çok hayvanın canını aldı. Köy sakinlerinin aktardığı bilgilere göre önce 20 büyükbaş hayvan öldü şimdide balıkların öldüğü öğrenildi. Siverek ilçesine 40 KM uzaklıkda olan köyde yaşananlar vatandaş tarafından URFANATİK Gazetesi WhatsApp ihbar hattına aktarıldı.

Hasan Müjdeci yaptığı açıklamalarda " Köyde bulunan bu gölet hayvanların canına kast etmekte, sorunun ne olduğu bilmiyoruz, gölet çevresinde fabrika yada bir yerleşke bulunmuyor. Geçtiğimiz haftalarda önce büyükbaş hayvanlarımız öldü nerden bakılırsa 20 büyükbaş hayvanın ölmesi akıllarda soru işareti bırakıyor. Bugünde gölette balıkların öldüğüne şahit olduk, tarafınıza ilettiğimiz görüntülerde durumu görebilirsiniz. Daha önce bir çok defa bu konuyu yetkililere bildirdik ama bir sonuç alamadık son olarak Şanlıurfa'dan bazı yetkililer geldi ve sudan numune alarak inceleneceğini belirtti ama o yetkililere bir daha ulaşamadık sonuçlarda açıklanmadı. Köydeki bu göletin akıbeti ne olacak merak ediyoruz, köy muhtarımız Ramazan Müjdeci ilçe Tarım Müdürlüğüne dilekçe veriyor ama ilgilenen olmuyor, muhtar beyin aktardığına göre ilgisiz davranılıyor. Daha kaç hayvan ölecek, suda bir problem mi var, problem varsa ilgilenilmesi gerekmiyor mu?" dedi.

Urfanatik Gazetesi olarak göletin durumunu yetkili kişiler ile paylaştık gerekli çalışmaların ardından gelecek olan açıklamayı beklemekteyiz.

08 Ağu 2017 - 12:51 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.