Başkan Resul Yılmaz, STK Temsilcileriyle buluştu

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz sabah mesaisine Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelerek başladı.

SiverekBelediyesince istimlak işlemleri tamamlanan ve Büyükşehir Belediyesince restorasyonu tamamlanan tarihi Çakmaklar Evi'nde STK Temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Resul Yılmaz, istek ve talepleri dinledi.

Restorasyonu kısmen tamamlanan Çakmaklar Evi'nin hangi amaçla kullanılması hakkında da STK temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunan Yılmaz, tarihi yapıların önemli olduğunu söyledi. Tarihi eserlerin korunması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Tarihi eserler bu şehrin hafızasıdır, gözü ve kulağıdır. Ben hep şu örneği veririm, liderlerimizden birisi Siverek'e gelirse biz gidip nereleri göstereceğiz? Haliyle bu tür tarihi yapıları göstereceğiz. Evet, bunları restore etmek önemli ama restore işlemi tamamladıktan sonra buna bir işlev yüklemek bundan daha da önemli" dedi.

Siverek'teki tüm siviltoplum kuruluşlarının değerli olduğu belirten Yılmaz, "Siverek'te birbirinden değerli ağabeylerimizin temsilciliklerini yaptıkları STK'larımız var. Onların da bir görüşünü alayım, buraya hangi işlevi yükleyelim diye. Değişik fikirler bana iletiliyor, hem bir araya gelip hasbıhal edelim, hem de bu konuda sizlerin görüşlerinizi alayım istedim sizleri de bu işin içine katalım. Çünkü istişare istişarede bereket var anlayışına sahibiz. Sizlerde davetimize icabet edip geldiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çakmaklar Evi restorasyon amaçlarının geçmiş geleceği buluşturmak olduğunu dile getiren Yılmaz, konunun ortak karar ile belirleneceğini belirtti.

Konuyla ilgili fikirlerini söyleyen STK temsilcileri, toplantı için Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.

Yaklaşık iki saat süren toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

01 Kas 2017 - 18:24 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.