8 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki aşiret arsındaki 8 yıllık kan davası her iki aşiretin kanaat önderlerinin girişimleriyle son buldu.

mehmet demir
Haber albümü için resme tıklayın

8 yıl önce Karahan ve İzol aşiretleri arasında bir kişinin yaralanmasıyla başlayan kan davası İzol aşireti önderi Mehmet İzol ve Karahan Aşireti önderi Şerdil Karahan’ın girişimleri sonucu sona erdi. İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Önder köyünde Mehmet İzol tarafından verilen barış yemeğinde bir araya gelen iki aşiretin bireyleri tokalaşarak, hep beraber aynı sofrada barış yemeği yedi.

İzol Aşireti kanaat önderlerinden Mehmet İzol’un oğlu Hasan İzol, ”Bugün çok önemli bir mesele için toplanmış bulunmaktayız. Bugün burada Karahan ve İzol aşiretleri arasındaki husumeti bitirmek için toplandık ve bir barış sağladık. Barışın memleketimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu barışı sadece memleket olarak değil, ülkemize, Türkiyemize de barış getirmesini temenni ediyorum. Gerçekten ülkemizin barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olması için hepimizin elimizi taşın altına koyması gerekiyor. Allah ülkemize ve milletimize nice barışlar nasip etsin. İnşallah tüm husumetli ailelerin sonu bizim gibi barışla sonuçlanır, biz de bunun için Edirne’den Kars’a ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

İHA

21 Haz 2018 - 16:17 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.