15 Temmuz Gazileri Yaşadıklarını Sivereklilerle Paylaştı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar' projesi kapsamında

Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi konferans salonunda İsmail Hakkı'nın moderatörlüğünü yürüttüğü program Kur'an-Kerim tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisiyle başladı.

15 Temmuz gazisi Orçun Şekercioğlu, o gece darbe girişimini bir yakınının kınasında öğrendiğini söyleyerek, "Her şey çok hızlı gelişti, yola çıkarken ilk aldığımız karar Cumhurbaşkanımızın konutunun bulunduğu Kısıklı'ya gitmekti. Şimdi bize diyorlar ki Cumhurbaşkanı'nın Kısıklı'da olmadığını bile bile neden gittiniz? Kısıklı Cumhurbaşkanımızın konutunun bulunduğu yerdir, dolayısıyla bu darbeye tevessül edenler düzmece bir evrakı konuta yerleştiremesinler ve tıpkı 1960 yılında her birimizin artık en ince ayrıntısına kadar bildiğimiz o kanlı darbe girişiminde Adnan Menderes'in boynuna asılan bir uçak dolusu altınla yurt dışına kaçarken yakalandı iftirasıyla bir düzmece evrakı Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir iftira atılmasın diye gittik" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi gecesi tankın önüne çıkıp yaralanan kahraman gazi Vasfi Yılmaz uzun yıllar Almanya'da yaşadığını Almanya'dan memleket hasreti ve sevgisiyle Türkiye'ye geldiğini belirterek o gece yaşananları dile getirdi.

Gazi İsmet Doğan hain darbe girişiminin ilk anlarını televizyondan izlediklerini belirterek, "Yurtta sulh konseyi yönetime el koymuştur, geçici sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir gibi sözler duyduk. Dışarı çıkmamız gerektiğini anladık, ben arkadaşlarıma dedim ki bizim bir tane vatanımız var, bizim dışarıya çıkmaktan başka çaremiz yok ve abdest aldık, iki rekat namaz kıldık, ya Allah dedik ve çıktık dışarıya. Çıkarken Vatan Caddesindeki emniyete gideceğiz diye kurguladık, giderken bazı şeyler gözlemledim. Market, petrol ve ATM'lerin önünde kuyruklar gördüm, insanlar bir şeyler almaya çalışıyordu. Bir fırının önünde kişinin biri elinde 15-20 ekmeği doldurmuş gidiyor, o an öyle bir sinirlendim ki bağırmak haykırmak istedim. Sonra boş vererek devam ettim. Şimdi düşününce hak veriyorum onlara, çünkü insanlar inandığı değerler için yaşar ve mücadele verirler. Onlar dünyalıklara inanıyorlardı, doğal olarak dünyalık için mücadele verdiler" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren program protokol üyelerinin gazilere Türk Bayrağı takdimiyle sona erdi. Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 May 2017 - 21:18 Şanliurfa/ Siverek- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.