Şanlıurfaspor Tarihinde Bir İlk

Şanlıurfaspor kurulduğu 1969 yılından bu yana çok kötü parasız dönemler geçirdi, nice futbolcular , yönetimler ve teknik edipler geldi geçti ama böyle protesto görmedi , geçen hafta 3 gün antrenman’a çıkmayan oyuncular bu hafta kendi sahamızda oynadığımız Etimesgut Belediyespor maçında, Şanlıurfasporlu futbolcular başlama vuruşu sonrası orta sahada 1 dakika hareketsiz bekleyip protesto ettiler 11 başlayan oyunculara sahada yedek kulübesindeki futbolcu ve teknik ekip de kenardan protestoya destek vererek kenetlendiler, maça gelen yaklaşık 5 bin dolayındaki Şanlıurfaspor taraftarıda sahipsiz Şanlıurfa sloganı atarak futbolcuların yayında olduklarını gösterdiler.

Futbolcular ve teknik ekibin yönetime ve şehrin mülkü amirlerine bir mesaj yolladı aşikar, buna gerek varmıydı ? Yönetim kurulu bir kongre kararı almış 21 Ekimde yapılacak olan kongre beklenseydi iyi olmazıydı.

Şampiyonluğa oynayan Şanlıurfa takımı 2 hafta da 5 puan kaybının faturasını kim ödeyecek belki bu protesto sezon sonu şampiyonluğu kayıp etmemize neden olacaktır. Kısa bir eleştiri yapmak gerekirse yönetim kurulu her ortamda çok karakterli bir oyuncu topluluğuna sahip olduklarını söylüyorlardı ama bana göre çok yanlış bir zamanda bu protesto yapıldı , akıllara bunlar karakterli oyuncular ise karaktersiz oyuncuları hiç düşünmek istemiyorum herhalde bundan sonra maça çıkmazlardı diye düşünüyorum.

Bu protesto oluşumunda Emin Başkanın hiç bir suçu yok mu, Fethi Şimşek döneminden bu yana İsmail Bağıban geldi borçlar devam etti , Emin Yetim geldi borçlar var ve bunların bilmesine rağmen başkanlığı devam ettiriyor 2 .dönem de TFF den ömür boyu men ceza almış olan Emin Yetim Başkan başkanlığa devam ettirdi. Her olumsuz sonuçtan sonra para sıkıntısı dile getirdi yerel yönetimleri suçladı ve bugünlere gelindi , olan üstü kongre kararı alması Şanlıurfaspor ‘un selameti için iyi oldu aldığım duyumlara göre Emin Yetim başkanın kurum ağırlıklı yönetimin kurulunun yetine paralı bir liste oluşumu içinde olduğu. Taraftarında yeni farklı bir başkan ile yola devam edilmesi kararına varmış gibi görünüyor.

Kulislerde başkan adaylarının da mevcut başkan Emin Yetim ve yönetim kurulunun çekilmesi halinde liste çıkaracaklarını dile getiriyorlar, mevcut delege Sisteminde liste çıkarmış olsak da yönetimin kurulunun delegeler üzerindeki ağırlığı da göz önünde bulundurulursa bana göre de liste çıkarmama konusunda haklılar, bakalım bu hafta Şanlıurfaspor için hareketli bir hafta olacaktır.
Yeni oluşacak yönetim kurulunun Şanlıurfaspor için kalıcı gelir anlamında şampiyonluk daha önemli olan konuya biran önce el atılması lazım, taşıma suyu ile değirmenin dönmediğini yıllarca gördük artık bu hataya düşmeyelim, bırakın 3 yıl şampiyon olmayalım ama her ay 500 milyon ile 1 milyon ( Trilyon ) gelir gelirse sağlam adımlarla bırakın TFF 1.ligi yükselmeyi süper lige bile çıkarız yeter ki kalıcı gelire projesini hayata geçirelim.
Bu köşe yazımda kimseyi hedef olmak gibi bir niyetim yok, lütfen kimse üzerine almasın yaşanan olayları ve tecrübemi yansıttım yazıma, her şey ŞANLIURFASPOR için umarım güzel bir yönetim kurulu ve başkan oluşur geleceğe daha güzel bakarız.
Bir sonraki köşe yazında görüşmek üzere…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Metin Şenay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Size göre Şanlıurfa'nın en önemli sorunu nedir?
Tüm anketler