Yuvasız Kuşların Mevcut Yuvasını Bozmayalım

Türkiye genelinde Sayıştay Genel Kurulunun kararı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde Engellilerin çıkartılacak İddiasına

Haliliye İlçesine bağlı Paşabağı Mahallesinde yer alan Türkiye’nin en büyük Engelli Koordinasyon Merkezlerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde engelli vatandaşlar için her türlü olanak düşünülerek yapıldı. Engelli vatandaşlarımızın çağdaş, modern toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, toplumsal fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine; koruma-kollama, destekleme bilgilendirme, yönlendirme, sosyal ve psikolojik yardım hizmetleri sunmak amacıyla yapılan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinden engellilerin boşaltması istendiği iddia edildi.

‘’ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’’

Satoğlu,” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve istihdam Derneği olarak 3 Aralık kutlayacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Sayıştay’dan gönderilen bir yazı hükmünde bizim Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon merkezinde bulunan tekstil atölyesi, dernek başkanı odamız, arşiv, yemek odası ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu engelli annelerimize ait odamızda bulunan bölümden çıkmamız ve gitmemi isteniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bu yazıya istinaden böyle bir doğrultuda çıkmamız istenmekte Biz buradan çıkarsak gerçek anlamda çok perişan olacağız ve aynı zamanda burada engelli Annelerimiz, çocuklarımız psikolojik olarak evi gibi görmektedirler. Sayın başkanım Siz bu yazı doğrultusunda mecburi bize tebliğ ve tebellüğ ettiriyorsunuz. Ancak bize En azından bu yerleşim yerinin uygun olabilecek şekilde bir yerinin bize 5-6 yıllığına kiralanması veya satın alınması talebinde bulunduk.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elleriyle salyasını zihinsel ve diğer engellilerimizin ve olan ilgisi gün gittikçe artarken Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan Sayıştay'ın belediyeler büyük engellere ve vakıf ve derneklere vakıflara verme ancak kira mukabilinde isterlerse bize verebileceği fakat biz de şuna şöyle ediyoruz, Sayın devletin ve hükümetimizin 2022 ve 5378 sayılı yasayla sorumluluk altına aldığı ve bakıma muhtaç olan bu insanların devlet hükmünde olup devlet bakımda olan bu insanların bu yazıyla dışarıya çıkarılmaları atılmaları gerçekten çok gücümüze gidiyor.

Engelli ve engelli derneklerinin bu yazıdan muaf tutulması gerektiği görüşündeyim yoksa Sayın hükümetimizin evde bakım 2022 sayılı sakatlar Ondan sonra sosyal ve kültürel alandaki çalışmaları gün gittikçe hızlı bir şekilde artmaktadır. Fakat bunun yanında halen Kamu Kurum ve kuruluşlarında erişebilirdik konusunda ve istihdam konusunda çok büyük sıkıntılar var. Bunu da yerelde ve hükümet bazında çözüleceğine inanıyoruz. Şanlıurfa valimiz Sayın Abdullah Erin ve hanımefendileri Gülhan Hanım engellilerimize ve diğer insanlarımıza bakış açısı gerçekten bizim sahip olmadığımızı gösteriyor. Sayın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül bu Yuvasız Kuşlar Yuvasız bırakmayan, Bize burayı kira bedeli karşılığı verin, hiç olmasa bile çocukların veliler haftada bir oturuyorlar sosyal, kültürel ve ekonomi konularını konuşuyorlar. Engeli kardeşlerimizi evsiz bırakmayalım. Eğer çıkma mecburiyetindeysek, sizlere zarar gelecekse burayı terk edelim ama bir cadır altında da barınabilecek bir yer tahsis edilmesi konusunda katkı sunacaklarını inanıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlu olsun”dedi.

03 Ara 2019 - 12:34 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.