Yıkılan Duvar Sonrası Açıksu Caddesinde Çalışma

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ulaşım sorunlarının sıklıkla yaşandığı Açıksu Caddesi'nde yeniden düzenleme

Yıkılan Duvar Sonrası Açıksu Caddesinde Çalışma
Baskanlar
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün de Açıksu Caddesine giderek yeni düzenleme için 'Bismillah' dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ile cadde güzergahında yapılacak 2 kilometrelik düzenleme için teknik ekipten bilgiler alan Başkan Beyazgül, bölge esnafı ve vatandaşların da talep ve önerilerini dinledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: YENİ DÜZENLEME İÇİN HEP BİRLİKTE KARAR VERDİK

Ardından bir değerlendirme yapan Başkan Beyazgül, "Bugün Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Genel Sekreterimiz Mahmut Kırıkçı ile birlikte Açıksu caddesindeyiz. Bir kaç gün önce yıkılan yerimiz vardı. Açıksu caddesinde yaklaşık 2 kilometrelik bir yolu inşallah yeniden düzenleyeceğiz. Bu konuda bir kısım yer askeriyemizden, bir kısım yer ise okulumuzdan gidiyor. Öncelikle Tugay Komutanımıza teşekkür ediyoruz. O da şehrimizin bu konularıyla çok yakından ilgileniyor. Gelip bizzat yeri kendisi de görmüş. Buradaki trafik sıkışıklığını görmüş ve birlikte bir çalışma içerisine girdik. Yol 2 Km’lik mesafe. Esnafımızla ve diğer kanaat önderlerimizle, belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle toplandık. Bu caddenin nasıl olması gerektiği hususunda birlikte karar verdik. Göreve ilk geldiğimizden bu yana Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat, bu konuya dikkatimizi çekti. Üst yönetim toplantılarımızda konuyu dile getirdi. Biz de seçim öncesinde geldiğimizde halkımız bu konuda çalışmalarımızı talep ediyordu. Çünkü önemli bir konuydu ve uzun süredir bir trafik sıkışıklığı yaşanan bir yerdi" dedi.

"İLK KEPÇEYİ VURDUK"

Kararın ardından hemen çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, sahadaki uygulamaların uzun vadeye yayılmaması konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Sorunların çözümü için üzerinde karar kılınan projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten Başkan Beyazgül, "Şimdi bismillah dedik ve bugün buraya kepçeyi vurduk. Yakında halkımızın istediği özlediği bir şekilde hem yol akışkanlığı suratlı olacak hem de cadde ve kaldırım düzenlemesi, ışıklandırma halkımızın gönlüne göre olacaktır. Daha önce de dedik halkımızın talepleri bizim projemizdir. İnşallah burayı da en güzel şekilde yapacağız. Halkımızın daha mutlu bir yaşam sürmesi, gençlerimizin, hanımlarımızın, kadınlarımızın ve çocuklarımızın burada daha mutlu yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra inşallah ikinci bir çalışmamızın müjdesini vereceğim ona da çok kısa sürede başlayacağız" diye konuştu.

"KALE ETEĞİ PEYZAJ ÇALIŞMALARI BAKANLIKÇA YÜRÜTÜLECEK"

Geçtiğimiz hafta kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ilgili yapılan toplantıya da değinen Başkan Beyazgül, toplantıda alınan karar gereği kamulaştırma işlemleri tamamlanan Kale Eteği Güney kısmındaki peyzaj çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüleceğini dile getirdi. Başkan Beyazgül, konu ile ilgili "Kale arkası ve Kızılkoyun’da da projelerimiz var. Peyzaj çalışmalarımız var. Bakanlığımız tarafından yürütülecek. Burada tarihe çok güzel bir katkı sunacak. Kültürel mirasımız çok daha güzel korunmuş olacak ve ailelerimiz bugün çıktıkları bu yerlerden daha mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedirler. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Beyazgül ve beraberindekiler bölgedeki çalışmaları incelemelerinin ardından esnafı ziyaret ederek 'Hayırlı işler' temennisinde bulundu.

09 Ara 2019 - 17:43 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.