Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi İhaleye Çıkıyor

Şanlıurfa'nın en büyük problemlerinden olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkma kararı

537 adet konut ve 44 adet dükkân İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşlerini kapsayan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etabı 8 Ağustos 2018 tarihinde saat 14:30'da ihaleye çıkarılacak. Bilindiği gibi projenin ilk etabı Karayolları 91. Şube Şefliğinin bulunduğu alanda planlanıyor. Burada 18-19 katlı binalar yükselecek...

İlk adımları 2012 yılında atılan projede pürüzler geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın girişimleriyle çözülmüştü. Karayolları 91. Şube Şefliği Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yakınlarındaki alana taşınıyor.

Büyükşehir Belediyesi projeye katkı olsun diye 20 dönüme yakın alanı bile bedelle TOKİ'ye verdi.. Karayolları arsası ile birlikte projenin ilk etabı 60 dönüme çıkarıldı.

Projeye karşı çıkan isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal bir süre önce sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı:

''Şanlıurfa Karayolları Şube Şefliği bulunduğu yerden bir ay sonra taşınacak. Mevcut yerde 60 yaşında ağaçlar var çok güzel bir (Şehir parkı) Millet bahçesi olur. Beton yığını haline getirilecek. TOKİ gitsin dağlarda ev yapsın. Arkadaşlar paylaşım yapalım, sizden rica ediyorum. Karayollarını TOKİ'ye kaptırmayalım.''

Şanlıurfa’nın bir gelen bir giden sorunu olan Yeşildirek Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bundan birkaç ay önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ahmet Eşref Fakıbaba mahalle sakinleri ile bir araya gelmişti. Bu soruna el atacağını ve 2018 yılı içerisinde projeye başlanacağını söylemişti. Son gelinen aşama da büyük bir aksilik olmadığı sürece 8 Ağustos günü ihaleye çıkacak. Bazı mülk sahipleri tereddütlü davransa da bu proje ile yıllardır süre gelen Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi çözüme kavuşup gerekli çalışmalar başlatılacak.

"2 BİN 700 KONUT YAPILACAK"

Yeşildirek kentsel dönüşüm projesi ilk olarak 2010 yılında masaya yatırılmıştı. O dönemde belediye başkanı olan ve şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından planlanmıştı. Urfa için çok önemli olan proje o yıllarda yapılan plan doğrultusunda bir türlü yapılmadı ve günümüze kadar sürükleye geldi. Sürekli projenin takipçisi olan Fakıbaba sonunda projeyi hayata geçirmeye başardı. TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan proje ile yapılacak ihale sonrası etap şeklinde projeye başlanacağını söyledi. 27.3 hektarlık bir proje alanı üzerinde 874 hak sahibi bulunuyor. Proje tamamlandığında toplam bin 630 bağımsız bölümün yanında yaklaşık 300 civarında iş yeri, 2 bin 700 konut, sosyal donatı, cami, okulla beraber Şanlıurfa'ya yakışır nitelikli güzel bir yapılaşma tasarımı ortaya koymak hedefleniyor.

‘TOKİ bundan 1 TL kazanç sağlamayacak’

GAPTEAM Konferans salonunda mülk sahipleri ile bir araya geldiği sırada Fakıbaba yaptığı konuşmada şu sözlere yer vermişti, “Bende bir Urfalıyım bu topraklarda yaşıyorum. Ama bu projenin uygulanması gerekiyor. Şimdi ev almak isteyen vatandaşlarımız burada ev alacaklar eğer burada kalmayıp parasını almak isteyen vatandaşlarımıza da kolaylıklar sağlanacaktır. Biz yıllardan beridir bu proje ile ilgileniyoruz inşallah Urfa’mız için güzel bir proje olacaktır. Farklı ev seçenekleri ve farklı metre kare büyüklüğünde olacaktır. Maazallah burada olabilecek 6 büyüklüğünde bir depremde şimdiki evler ne olur yıkılıp gider biz vatandaşımızı düşünüyoruz böyle güzel ve temiz bir yerde yaşasınlar. Bu proje benim boynumun borcuydu ama bu işten tek kazanan vatandaş olacak kesinlikle bak sizin önünüzde diyorum bu işten TOKİ 1 TL bile kazanmayacak. Bu işin takipçisi olacağım ve inşallah proje tamamen bittiğinde bize dua edeceğinizi umuyorum. Bende fakirlikten yokluktan geldim sizin yaşlılarınızda biraz böyle güzel ve temiz bir evde oturma hakkı var.” Dedi.

20 Haz 2018 - 05:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.