Yerel Yöneticiler Arasındaki Atışmalar Durmak Bilmiyor

Şanlıurfa'da iyice gündem maddesi haline gelen Kaşmer Dağı'nın imara açılması ile ilgili Büyükşehir ile rektör Ramazan Taşlatın arasındaki

Birkaç gün önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Kaşmer Dağı ve çevresi imara açıldı. Alınan bu karar sonrası gerek sosyal medya gerekse basın yolu ile birçok söylenti ve haber ortaya çıktı. Kimi dağın imara açılmasına karşı olurken kimisi dağın imara açılmasını destekledi. Konu ile ilgili Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, yaptığı açıklama ile dağın ve çevresinin imara açılmasının doğru olmadığı alınan karardan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

Kaşmer Dağı ile ilgili oldukça hararetli ve yoğun bir gündem yaşanırken Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Nihat Kılıç, dağın imara açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltını hedef alan Kılıç yaptığı açıklamada, Rektör bey işini baksın diyerek sert çıkıştı. Üniversite ilgili yapılan birçok çalışmada kendilerinin destek verdiğini ve açılan Teknokentin bile kendi sayelerinde açıldığını söyledi.

Şanlıurfa tarımına ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi üzerinde rektör Taşaltını eleştiren Nihat Kılıç, tarım alanı bakımında Şanlıurfa’nın tarım arazileri kadar arazi olan Hollanda’nın yıllık bazda tarımdaki geliri ile Şanlıurfa’nın gelirini karşılaştıran Kılıç bu konuda baktığımızda rektör beyin ne kadar çok tarıma önem verdiğini görüyoruz dedi.

11 Eki 2018 - 07:43 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.