Yeni Bir Proje Daha Yarın Hayata Geçiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma ve yıkım işlemleri tamamlanan Karakoyun Katlı Köprülü Kavşağı için 21 Mayıs Pazartesi

Şanlıurfa'da ulaşım sorunlarını ortadan kaldırabilmek için çelik köprüler, bulvarlar ve köprülü kavşaklar yaparak trafiği büyük ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, bu kez 187 hanede kamulaştırma çalışmalarını tamamladığı Karakoyun Katlı Köprülü Kavşağı için proje uygulamasına başlıyor. Gaziantep karayoluna transit geçişin yanı sıra Süleymaniye, Ak Şemsettin, Hızmalı, Karakoyun ve Buhara mahalleri için de hayati önem arz edecek olan Karakoyun Katlı Köprülü Kavşağı, 180 günde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ALANI İNCELEDİ

Çalışmalar öncesi alanda bir dizi incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Sorunlara neşter atarak Şanlıurfa'mızın önünü açıyoruz" dedi.

Ulaşım konusunda Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Ulaşım Daire Başkanlığının çok başarılı projeler gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mızda ulaşım sorunlarının çözülmesi hedeflerimiz arasındaydı. Özellikle de ana arterler. Karakoyun Katlı Köprülü kavşağımızın çalışmaları Pazartesi artık son sürat bir şekilde başlamış olacak. 180 gün de tamamlanacak ve 3 köprü yapılacak. Bu köprüler Karakoyun, Akşemsettin, Hızmalı ve Süleymaniye mahallesinin sorununu çözecek. Trafik çok rahatlayacak ve üstten İpekyolu trafiğinin verilmesi ile alt bölümünde dönerli kavşak sayesinde 4 mahallemizin birbiri ile bağlantısı tamamen rahatlayacak. Bunlar geleceğe Şanlıurfa'nın sorununu bırakmama projesidir. Hedefimiz şehrimize kalıcı eserler bırakmak. Bunu yaparken köprülü kavşağımızın yapımında Şanlıurfalı kardeşlerimiz trafiğin tek yöne düşmesi konusunda sıkıntıları olabilir. Büyük projeler için sabırlar lazım. Bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı olacağından eminim. Çalışmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Başkan Çiftçi, alandaki incelemelerinin ardından çevre mahallelerdeki esnafı ziyaret ederek talep ve önerileri dinledi.

20 May 2018 - 18:37 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.