Yaşlıları "Korkutup" Paralarını Almışlar

Trakya'da zengin ve yaşlı kişileri tespit ederek korkutma yoluyla paralarını aldığı tespit edilen suç örgütü jandarmanın operasyonuyla çökertildi.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa merkezli suç örgütüne mensup olduğu iddiasıyla Servet A, Ahmet T, Mehmet K ve Suphi D, Şanlıurfa ve Bilecik'te Edirne Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.

Edirne'ye getirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Servet A, Ahmet T. ve Mehmet K. tutuklandı, Suphi D adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Polis ve savcı olarak tanıtıyorlar"

Daha önce de suç örgütü üyeleri Edirne'de kendisini polis olarak tanıtarak 81 yaşındaki Hidayet Balkan'ı dolandırmıştı.

Merkeze bağlı bir köyde yaşayan Balkan, 465 bin 840 lirasının kendisini polis olarak tanıtan kişilerce çalındığını belirterek, şikayetçi olmuştu. Konuyla ilgili çalışma başlatan güvenlik güçlerinin yönlendirmesiyle Balkan şüphelilere 'bankada bir miktar daha parasının olduğunu ve bunu da verebileceğini' söylemiş, şüphelilerin tekrar geleceklerini söylemesi üzerine, jandarma ekipleri Balkan'ın evinin yakınında güvenlik önlemi almıştı.

Olay yerine 34 TEY 19 plakalı ticari taksi ile gelen şüphelilerden bir kişi Balkan'dan içerisinde para görünümlü poşeti almış, bu sırada jandarmanın "dur" ihtarına uymayan şüpheli elindeki poşeti ve telefonu atarak kendisin bekleyen ticari taksiye binerek kaçmıştı.

Ekiplerin "dur" ihtarına uymayan araç, önce ihtar amacıyla havaya daha sonra tekerleklerine ateş edilerek durdurulmuştu.

Araçtaki Nurettin A. ve İbrahim K. gözaltına alınmıştı.

Örgütün lideri olduğu iddia edilen İbrahim K, Ali A. tutuklanmış, Nurettin A. adli kontrolle serbest kalmıştı.

20 Nis 2018 - 17:14 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.