Yaralı Kuşlara "Şifa" Oldular

Doğada yaralı bulunan kuşlar Şanlıurfa'daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezindeki tedavilerinin ardından doğal yaşam alanlarına

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 4 ay önce doğada yaralı bulunarak merkeze getirilen 10 kuşun tedavi ve rehabilitasyonları tamamlandı.

Uçabilecek duruma gelen hayvanlar doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehabilitasyon merkezinde önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Yaklaşık 5 yıldır faaliyette olan merkezde, Şanlıurfa'nın yanı sıra birçok ilden yüzlerce hayvanın tedavi edildiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Merkezimizde ekiplerimiz hayvanlarla yakından ilgileniyor. Tedavileri tamamlanan hayvanları doğal ortamlarına bırakıyoruz. Yaşama alanı olmadığına inandığımız hayvanlara ise ömür boyu bakıyoruz. Bugün de ender bulunan türlerden 10 küçük akbaba, şahin, peçeli baykuş, kerkenez ve saz delicesinin tedavilerini tamamladık. Doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Gayemiz, bizimle tabiatı paylaşan bu canlıların yaşam ortamlarını daha iyi şekilde sağlamak. İnsanlardan ricamız, bunları öldürmesin ve yaralı gördüklerinde bizi arasınlar."

Veteriner hekim Reşat Ektiren ise bugüne kadar yüzlerce kanatlı ve memeli hayvanı tedavilerinin ardından doğaya salıverdiklerini dile getirdi.

12 Ara 2017 - 22:14 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.