Yanmaz, Erken Seçim İle İlgili Konuştu

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz 'Biz seçim kararından rahatsız değiliz var göçümüzle çalışacağız” dedi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim yapılacağı ve seçim tarihinin de 24 Haziran Pazar günü olduğunu duyurması üzerine Türkiye’deki siyasetin rengi birden değişmeye başladı. Bununla ilgili bütün siyasi partiler bir hareketliliğin içinde buldular kendilerini. Bununla ilgili Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’da bir açıklama yaptı. Yanmaz yaptığı açıklamada kararın herkesi şoke uğrattığını ama tüm bunlara ve kısa süreye rağmen her zaman seçime hazır olduklarını belirtti. İl Başkanı Yanmaz, seçim süreci boyunca var göçleri ile çalışıp adaylarını tanıtacaklarını söyledi.

‘Bir gece ansızın seçim kararı alındı’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “Biz saadet Partisi olarak seçimin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Sizlerde biliyorsunuz ki bu bir erken seçimden ziyade bir baskın seçimidir. Burada bir yıldır her Perşembe günü toplantı yapıyoruz son zamanlarda bunu birkaç kez vurguladık Türkiye bir erken seçime götürülecek ama bunu her defasında iktidar yetkilileri yalanlamışlardı. Biliyorsunuz bu son zamanlarda siyaset literatürümüzde bir gece ansızın gelebilirim terminolojisi işlendi. Ve bir gece ansızın seçim kararı alındı. Biz bundan şikâyetçi değiliz seçim kararı alındı, var göçümüzle çalışacağız. Belli disiplin içeresinde. Fakat gönül isterdi ki Türkiye meselleri çeşitli platformlarda enine boyuna kadar düşünsün tartışılsın. Biz fikir bazında söylem bazında inşaların düşüncelerini hitap ederek Türkiye’nin ne gibi problemleri var ne gibi müşkülleri var bunların çözümü yönünde hangi parti ne söylüyor bunlar vatandaşa iyice anlatılabilsin. Ve vatandaşta buna karşılık olarak çok sağlıklı bir şekilde karar verebilsin. Ancak dün gördük ki 64 kala bir seçim tarihi tespit edildi. Yani işin doğrusu seçimi 66’ya getirmek istiyorlar.” dedi.

‘Biz saadet partisi olarak çok sistemli çalışıyoruz’

“Hepinizin bildiği gibi Şanlıurfa GAP’ın başkenti, Urfa peygamberler şehri, Urfa tarım şehri Urfa bile işsizlikten kavruluyorken, anneler, babalar, gençler ve çocuklar işsizlik diye kıvranırken asgari ücrete herkes İŞKUR’un önünde kuyruklarda beklerken Türkiye’nin halini siz düşünün.” Diyen Niyazi Yanmaz, “Türkiye hızla bir ekonomik çöküşe gidiyor ve bu ekonomik çöküş gelecekte insanlarımıza büyük bir depresyona sokacaktır. Bazen şer gibi gördüğünüz şeyler hayır olabilir inşallah hayırdır. Tabi 65 gün içeresinde ne kadar anlatılabilir, seçim takvimi çok kısa ve bu süre içeresinde adaylarını ve aday adaylarınızı tespit edeceksiniz ve ondan sonra seçim alma yönünde bunları seçmen adaylarınıza anlatacaksınız. Biz herkesin bildiği gibi milli görüş partileri 50 yıldır, çok sistemli modern çalışma yapan bir partiyiz. Bu tarz önce ifade etmeye çalıştım 12 aydır burada her Perşembe günü burada Urfa’mızın ülkemizin ve insanlarımızın meselelerini platforma, Türkiye kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna taşıyoruz. Bu danışma toplantıların dışında her ay televizyonlara Urfa’nın eserlerini ve Türkiye’nin esenlerini halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ziyaret, esnaf ziyaretleri ev toplantıları ile biz zaten bir ivme kazanmıştık bir isteklendirme kazanmıştık. Bu motivasyonumuz aynı hızda biraz daha hızlandırarak devam edecektir.” Diye konuştu.

‘Saadet Partisi olarak köklü bir fikre sahibiz’

“Biz milli görüş olarak, Saadet Partisi olarak köklü bir fikre sahibiz. İnsanlarla Türkiye‘nin meselelerini anlatmak onları bilgilendirmek, Türkiye’de neyin olup bittiğini Şanlıurfa’da neyin olup bittiğini İnsanları ikini ederek ondan sonra kendi özgür iradesi ile sandığa gidip oyunu vermesini en çok arzuladığımız bir olaydır. Ancak görünen o ki geçtiğimiz seçim süresinde bu süre içeresinde siyasi partiler muhatapları maruzlarını hakaret.” İfadelerini kullandı.

‘Biz yeni bir Türki’ye kurulmasını sağlayacağız’

“Sevgili kardeşlerim Türkiye 80 milyon, Türkiye İslam aleminin onurudur, Türkiye Ortadoğu’nun onurudur Türkiye huzurlu olursa bu coğrafya huzurlu olur, Türkiye lider ülke olursa, Türkiye kalkınırsa bu coğrafyada huzur olur, bu coğrafyada kalkınabilir vaziyette gelir. Onun için biz yeniden Türkiye için yeni bir Türkiye kurulması için var gücümüz ile Saadet Partisi olarak bu seçimi Urfalı hemşerilerimize Türkiye kamuoyuna olabildiğince hemen kurulunda hem içinde hem adalete hem mağdur ve mazlum insanların meselelerini mensup platformuna taşıyarak belli nezaket kuraların içerisinde centilmence öz verili bir şekilde Türkiye kamuoyuna duyuracağız muhataplarımıza da bizim kardeşlerimiz onları kucaklıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

19 Nis 2018 - 16:35 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.