Yangında Mahsur Kalan 17 Engelliyi Polisler Kurtardı

Şanlıurfa'da engellilerin barındığı özel bir huzurevinde sabaha karşı çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yangında Mahsur Kalan 17 Engelliyi Polisler Kurtardı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'da engellilerin barındığı özel bir huzurevinde sabaha karşı çıkan yangın paniğe neden oldu. İçeride mahsur kalan 17 engelli polislerin büyük gayreti sayesinde kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesindeki özel bir engelli huzurevinde sabaha karşı yangın çıktı. Huzurevinin giriş katında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle binanın içerisini dumanlar kapladı. Huzurevinde barınan 17 görme, bedensel ve zihinsel engelli içeride mahsur kaldı.

Fabrika yangınına müdahale eden bazı ekipler engelli huzurevine sevk edildi

Huzurevinde yangın çıktığı sırada Şanlıurfa'daki bütün itfaiye ekipleri Organize Sanayi Bölgesindeki büyük bir fabrika yangınına müdahale ediyordu. İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, huzurevine gönderilen itfaiye ekiplerine destek olmaları için polisleri görevlendirdi. Kısa sürede bölgeye itfaiye ve ambulanslarla birlikte onlarca polis ekibi de gitti.

Polisler engellileri sırtlarında ambulansa taşıdı

İtfaiye ekipleri yangını söndürürken polisler ise içeride kalanları kurtarmak için adeta seferber oldu. Bazı polisler engellileri sırtlayarak binadan çıkarıp ambulanslara taşırken bazıları ise sağlık ekiplerine sedye taşımada yardım etti. Ekipler tarafından kurtarılan ve dumandan etkilendikleri öğrenilen engelliler Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da engelli huzurevine gelerek bilgi aldı. Hastanede tedavi altına alınan engellilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

21 Tem 2018 - 06:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.