Vinç Kazasında Ölen İşçilerin Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesindeki bir gübre fabrikasında meydana gelen kazada fabrika binasının çatısında kaplama yapacak olan taşeron

murat
Video için play'e tıklayın

Olayda hayatını kaybeden işçilerinŞanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları ortaya çıktı. Çalışmak içinAdana'ya giden MustafaGümüşve MuratGümüş'ün kardeş oldukları belirtildi. Aynı kazada ölenFaruk KayaveFehmi Kaya'nın ise kuzen oldukları ve ailelerinin ise Dinlence kırsal Mahallesinde yaşadığı öğrenildi. Hastanede tedavi görürken busabahhayatını kaybeden Emrah Aslan'ın ise Payamlı Mahallesinde yaşadığı ve ölen diğer 4 kişi ile akraba olduğu öğrenildi. Aynı kazada yaralanarak yoğun bakımda tedavi görenHalil Aslanile kardeş oldukları belirtildi.

Tabutlar yan yana dizildi
DünAdanaAdli Tıp Kurumutarafından ailelerine teslim edilen 4 cenaze,Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine getirildi. Devlet Hastanesi Morgunda bir gece bekletilen cenazeler, öğleden sonra alınarak defnedilecekleri Dinlence kırsal Mahallesine götürüldü. Tabutları gören işçilerin yakınları gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi. Tabutlara sarılan işçilerin yakınları fenalık geçirdi. Mahalle camisinde kılınan namazın ardından cenazeler mezarlığa götürülerek gömüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenazede işçilerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

İş bulamayınca taşeron firmada çalışmada başladı
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesini 2 yıl önce bitirdikten sonra iş bulamayan evli ve bir çocuk babası 23 yaşındaki MustafaGümüş, 17 yaşındaki kardeşi MuratGümüşile birlikteAdana'ya giderek taşeron firmada çalışmak zorunda kaldı. Bir yandan kendi mesleğiyle ilgili iş arayan MustafaGümüş, diğer yandan da para biriktiriyordu.

Okul harçlığını çıkartmaya çalışıyordu
Lise son sınıfa giden 17 yaşındaki MuratGümüş, yaşı küçük olmasına rağmen okul harçlığını kazanmak için abisi Mustafa ile birlikte çalışıyordu.

Üçüncü çocuğu olacaktı
Hayatını kaybeden 35 yaşındakiFehmi Kaya'nın 2 çocuğu vardı ve eşi de hamileydi. Çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için Suruç'tan ayrılanFehmi Kaya, uzun uğraşlar sonucu iş bulup çalışmaya başlamıştı. Aile hayatın ı yeni düzene sokmaya başlayan Kaya, doğacak çocuğunu göremeden talihsiz kazada hayatını kaybetti.

Öğretmen olmak istiyordu
Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye hazırlanan 17 yaşındakiFaruk Kayaise, eğitimini devam ettirmek için çalışmaya karar verdi. Kendisinden büyük olan kuzeniFehmi Kaya'nın çalıştığı iş yerine giderek orada işe başladı. Sınavlara hazırlananFaruk Kaya'nın memur olmak istiyordu ama kaza nedeniyle hayali yarım kaldı.

Geride hamile bir eş bıraktı
Aynı kazada hayatını kaybeden Emrah Aslan ise bir yıl önce evlendi. Eşini kırsal mahalledeki baba evinde bırakan Emrah Aslan, çalışmak içinAdana'ya gitti. Eşinin hamile olduğunu öğrenen Aslan, baba olmanın mutluluğunu yaşayamadan hayatını kaybetti. En büyük hayalinin eşiyle birlikte yaşayabileceği bir ev almak olduğu öğrenilen Emrah Aslan, hayallerini gerçekleştirmeden can verdi. Geride ise gözü yaşlı hamile bir eş bıraktı.

21 Tem 2017 - 20:34 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.