Veteriner Hekimler Yasal Düzenleme Bekliyor

Şanlıurfa Veterinerler Odası Başkanı Abdullah AÇIKGÖZ fiili hizmet zammı riskli çalışma alanlarında yürütülen görevin zorluk derecesi ve risk

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AÇIKGÖZ şunları kaydetti: “Veteriner hekimler, salgın, bulaşıcı ve paraziter hayvan hastalıkları ile mücadele hizmetleri kapsamında, Fiili hizmet zammı verilmesi gereken riskli çalışma alanları kapsamında değerlendirilmiş ve bu alanlarda görev alan veteriner hekimlere 2008 yılına dek, her yıl için 2 ay süre ile “fiili hizmet zammı” verilmiştir. Hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları kırsal alanda, zorlu ahır şartlarında, birçok risk barındıran bir çalışma alanında ve 200 den fazla zoonoz hastalık riski altında yürütülmektedir. Veteriner hekimlere fiili hizmet zammının yıllar boyunca veriliş gerekçesi bu zorlu ve riskli çalıma şartlarıdır. Ancak; 5510 sayılı SGK kanununun 40. maddesinde 17.4.2008 tarihinde yapılan değişiklikle salgın, bulaşıcı ve paraziter hastalıklarla mücadele hizmetleri meslek kuruluşları olarak tüm itirazlarımıza rağmen, riskli hizmet alanı olarak değerlendirilmeyerek fiili hizmet kapsamı dışında bırakılmıştır.

657 sayılı "Devlet Memurları Kanun'unun" 152. Maddesi Zam ve Tazminatları belirlemektedir. Burada beşeri hekimlerle veteriner hekimlerin aldığı tazminatlar eşittir. Bu tazminatlar; görevin önem ve niteliği ile eğitim seviyesi gibi hususlar dikkate alınarak belirlenmektedir.

Bu kapsamda çiftlikten sofraya kadar hayvansal ürünlerin her noktasında bulunan Veteriner Hekimlerin beşeri hekimler ile birlikte aynı haklara sahip olması gerekmektedir.

Bu günlerde TBMM'de ve komisyonlarında görüşülen sağlık alanında çalışanlarının özlük hakları düzenlenmesinde sağlığın her alanında bulunan Veteriner hekimlerinde fiili hizmet zammı hakkından yararlanması zorunluluktur.

Bizler geçmişte elimizden alınan hakkımızı istiyoruz! Sağlığın üvey evladı değil öz evladıyız!

HABER MERKEZİ

21 Tem 2018 - 16:07 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.