Vekâletle Yönetilen Şehirde Akıl Almaz Olaylar

Nüfusu 2 milyonu aşan şehir Şanlıurfa'da şehir merkezinde bulunan 3 hastane ve neredeyse ilçelerin yarısından fazlasındaki hastanelerin başhekimleri

Gerçekler
Haber albümü için resme tıklayın

Herkesçe malumdur ki bir yerde asaleten görev yapan bir başhekim ile vekâleten görev yapan bir hekim arasında büyük farklar vardır. Vekâleten görev yapan bir hekim bu gün yarın gideceğim diye pek fazla suya sabuna dokunmaz, dokunsa da görevlendirme yaptığı kişiler tarafından nasıl olsa bugün yarın gidecek diye pek fazla dikkate de alınmaz. Bu sadece sağlıkta değil tüm kurumlarda böyledir. Hatta görevdeki şahıs alım yapmaktan ödeme yapmaktan birçok şeye imza atmaktan bile geri durur ki örnekleri çoğaltabiliriz.

Gel gör ki bir çok alanda sıkıntı yaşayan Şanlıurfa’da sağlık alanı başlı başına bir sorun iken Sağlık İl Müdürlüğünün başındaki müdür bey; sağlık koşullarını nasıl daha iyi hale getirebiliriz, eksik branş ve doktorları nasıl tamamlayabiliriz, hastalarımızın Ankara, Adana, İstanbul ve farklı illerde mağdur olmasını nasıl engelleyebiliriz diye çalışma yapmak kafa yormak yerine sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgilenmekte, hangi çalışanın ne sıkıntısı var, ne açığı var onları araştırıp neredeyse bunları insanlara koz kullanacak hale gelmiştir.

Bunun en son gözle görülür hali ise 05.12.2018 tarihinde gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Demir tarafından sosyal medya Facebook üzerinden paylaşmış olduğu ’’LÜTFEN PAYLAŞALIM SAHİPSİZ ŞEHİR ŞANLIURFA’’ başlıklı paylaşımının hastane güvenlik görevlilerinin paylaşması ve beğenmiş olması Sağlık İl Müdürünü oldukça rahatsız etmiş olacak ki hemen paylaşımın bir gün ardından 06.12.2018 tarihinde güvenlik görevlileri ve çalışanlar hakkında tutanak tutturmuştur.

Şimdi soruyoruz; Sevgili Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut bahse konu sosyal medya hesabındaki gibi tekrar soruyoruz. Şehir merkezi ve ilçelere asaleten başhekim atamak için neyi bekliyorsunuz?

Vekâleten de atasanız memlekette adam kıtlığımı var ki bir şahsa birden fazla görev verip verimini en aza çekiyorsunuz. Örneğin Ahmet’e başhekim vekilliği verdiniz Mehmet’e sağlık kurulu vekilliği verin. Ancak tüm yerlerde aynı isimler ile karşılaşmak ortak nokta olarak bazı şehirler isimlerinin ortaya çıkması burnumuza kötü kokular gelmesine neden oluyor.

Son olarak hastanede darp edilen doktor hanımefendinin o talihsiz olayı yaşamasının ardından krizi olumlu yönetememiş olmanız ise bu iş için yeterli olmadığınızı gözler önüne sermektedir.

Her konuda duyarlı olan Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Sayın Bahattin Yıldız ve gerek iktidar gerekse muhalefet vekili olsun 14 milletvekilini bu işi araştırmaya hastalarımızın sıkıntılarını gidermeye, insanlarımızın gurbet ellerde mağdur olmasını engellemeye ve en önemlisi gerçeklerden rahatsız olan kişi veya kişilerin ’İnsanların Düşünce Ve Fikir Beyan Etmesinin Cezalandırması’’ konusunun araştırılması için davet ediyoruz.

Son olarak bu işten rahatsız olan kişileri ile ilgili araştırmamız devam edecek takipçisi olacağız bizi takip etmeye devam edin.

18 Ara 2018 - 04:35 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.