Vatandaş, AK Parti Ve MHP’nin Yerel İttifaktan Vazgeçme Kararını Değerlendir

Urfanatik Gazetesi olarak mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlarımıza; 'AK Parti ve MHP'nin yerel ittifaktan vazgeçme kararı yerel seçimleri

Başkanlık sistemine ilişkin anayasa değişikliğindeki işbirliğini 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde "cumhur ittifakı" adıyla kurumsallaştıran AK Partive

MHP

arasında Brunson davası, af tartışması ve son olarak Andımız gerginliği üzerinden yaşanan görüş ayrılığı yerel seçim ittifakını bitirmişti. Açıklamayı ilk olarak yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seçimlerde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz" demişti.

Bahçeli'nin bu sözlerine ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Biz yolumuza diyorlar. Biz de herkes kendi yoluna deriz" ifadelerini kullanmıştı.

İlk görüş ayrılığı ise MHP'nin Meclis'te taşıdığı tutuklu ve hükümlülere af teklifiydi.

Peki, bununla ilgili Urfalı vatandaşlar ne dedi?

İşte siz değerli okuyucularımıza vatandaşlardan aldığımız o cevaplar;

“Amaç sadece gündemi değiştirmektir”

Abdullah Bozca; “Bana göre iki parti arasında ki ittifak ayrılığı yerel seçimleri pek de etkilemez. Bu iki parti perde arkası bir şeyler yine yapacak. Amaç sadece gündemi değiştirmektir. Bunların ittifak ayrılığının diğer muhalefet partilerin oylarını da etkileyeceğini zannetmiyorum. Fakat yalnız bir eksiklik var; cumhurbaşkanımızın yani hükümetimizin içe dönmesi lazım”

“Bu durum Ak Parti için oy kaybına neden olabilir”

Mehmet G., “Gurup içerisinde ayrılmalar olduğu için iki parti arasında ayrışmalar olacaktır. Belki İyi Parti’ye kaymalar olabilir ya da İyi Parti ile bir ittifak kurulabilir. Bu durumda Ak Parti için oy kaybına neden olabilir”

“Bu ayrışmazlık ileriki yerel seçimi bayağı etkileyecek”

Hadi Karakoyun; “Bu ayrışmazlık ileriki yerel seçimi bayağı etkileyecek. AKParti kaybeder, özellikle de Urfa’da… Çünkü yerelde ki AKPartili belediyelerin kaideye değer hiçbir icraatları yok. Urfa halkı AKParti arkasında ki duruşunu belirledi ne yazık ki karşılığını alamadık. Onun yanı sıra bu durum Muhalefet partileri için oy artışı olacaktır diyebiliriz, özellikle de CHP için…”

“Muhalefet partileri oylarını artıracak”

İsa Buzluca; “Bu durum AKParti için büyük bir oy kaybıdır, bunun yanında muhalefet partileri oylarını artıracak diye düşünüyorum. 5 senedir AKParti Urfa için ne yapmış, yaptığı bir şey var mı? Bizim burada ki belediyeler Urfa’nın caddelerini sattı. Birilerinin artık bunları görmesi lazım”

“Muhalefet partileri için bir umut oldu”

Müslüm Ateş; “Çok fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum. AKParti’de oy kaybı olmaz fakat MHP için büyük oy kaybı olacak diyebiliriz. Muhalefet partilerine gelince de bu anlaşmazlık kendileri için bir umut oldu”

“Ak Parti’nin MHP ile ittifaka girmemesi başından beri bir yanlıştı”

Kadir Korkmaz; “İttifak ayrılığı hiçbir şeyi değiştirmez. Zaten Ak Parti tek başına bir iktidardır. Ak Parti’nin MHP ile ittifaka girmemesi başından beri bir yanlıştı, öyle bir partiye yani MHP’ye de ihtiyacı yoktur. Bu siyasettir, MHP gider başka parti gelir. Hata bu durumun öyle olması AKParti için daha düzelmeye gideceği anlamını taşıyor. Çoğu MHP’li

AKP

ile ittifakı istemiyordu yani sevmiyordu. MHP, tek başına bir şey yapamaz. Urfa, AKParti’nin kalesidir, AKParti yine burada kazanacaktır”

“AKParti sadece MHP’nin etkili olduğu yerlerde oy kaybı yaşayabilir”

İsa Özen “Cumhur İttifakı herkesin desteklediği bir ittifaktır. Sayın Erdoğan’ın açıkladığı gibi; bunun önümüzde ki yerel seçime zarar vereceğini zannetmiyorum. Bunun seçime bir etkisi olmaz. Yine herkes kendi bölgesinde etkili olacaktır. AKParti sadece MHP’nin etkili olduğu yerlerde oy kaybı yaşayabilir”

“Ak Parti bundan oy kaybı yaşayabilir”

Hüseyin Aslan; “Bölge bölge bir değişkenlik olabilir, AKParti bundan oy kaybı yaşayabilir. Özellikle de batı tarafında yani MHP’nin etkili olduğu bölgelerde oy kaybı yaşayabilir”

Öte yandan bazı vatandaşlar AKParti’nin MHP ile ittifak olmadan girilecek bir yerel seçimde özellikle İstanbul ve Ankara'nın risk taşıdığını dile getiriyor.

04 Kas 2018 - 11:09 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.