Valilikten Harekata Koordinasyon Desteği

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Şanlıurfa Valiliği bünyesinde oluşturulan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi harekat kapsamında askeri faaliyetlere

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında 26 kamu kuruluşunun katılımıyla oluşturulan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi de destek sağlıyor.

Barış Pınarı Harekatı öncesinde oluşturulanİl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, bünyesindeki 15 çalışma gurubu ile büyük uyum içerisinde çalışmalarını sahaya yansıtıyor.

Harekat öncesi askeri birliklere lojistik destek veren İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, 26 kamu kuruluşuna ait 72 iş makinesini20. Zırhlı Tugay Komutanlığıemrine görevlendirdi. İş makineleri ve personeller, askeri birlikler için mevzi, yeni yolların açılması, asfaltlama, hendek ve kanal kazımı,çadır kurulumu, yeni yolların açılımı gibi birçok stratejik çalışmaya katkı sundu.

Ayrıca ekipler, zırhlı araçların Suriye'ye geçiş yaptıkları ilk noktada, araçlarındaha rahat ilerlemesi için mayından arındırılmış noktada da yeni yolların açılmasını gerçekleştirdi.

Barış Pınarı Harekatı'nın ilk gününden itibaren vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla İl Koordinasyon ve Harekat Merkezince Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinden 11 bin 423 kişinin tahliyesi yapıldı.

Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ve Birecik'te hasar gören enerji tesislerinin de kısa sürede onarılmasını ve kesintisiz enerji sağlanmasını temin eden İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. faaliyetlerine diğer kurum kuruluşların da destek vermesini sağladı.

AA

22 Eki 2019 - 09:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.